Ziek

Ziek

8 september 2023 2 Door Marìs

Sinds vorige week vrijdag ben ik ziek. Het begon donderdag al een beetje met af en toe keelpijn, dat ik dacht hmm heb ik nou teveel gezongen of is het wat anders?

Ziek

Ziek

En vrijdag wist ik; ik ben ziek. Toen voelde ik me namelijk ook koortsig erbij en de keelpijn was een stuk heftiger en dan weet je dat het niet goed is. De dagen erna werd de keelpijn zo heftig dat slikken erg pijnlijk werd, dat was afgelopen dinsdag nog steeds zo.

Leestip: Kosten van een dagje Hasselt!

Dus dan neem je maar wat tegen de pijn. Eerst hielp een aspirine nog wel, maar toen dat dinsdag ook niet echt meer hielp ben ik aan de keelpastilles gegaan. Dat hielp gelukkig wel. En natuurlijk waterijs, want dat verdooft de keelpijn. Ze zeggen altijd dat als je de tijd vind om het eens even echt rustig aan te doen, nadat je het druk gehad hebt, dat je dan dus ziek wordt. En dat blijkt wel weer.

Gelukkig ben ik nog niet op vakantie en heb ik gewoon genoeg tijd om voor die tijd nog beter te worden, dus daar ben ik wel erg blij om. Het is dus een beetje dubbel om nu ziek te zijn. Aan de ene kant denk ik; yes! Dan kan ik gewoon gezond op vakantie, goede timing! En aan de andere kant denk ik; bah, moet dit nu weer? Simpelweg omdat ik elk jaar wel weer een keer de lul ben.

Voorheen was het vaak in juli, maar dat had ik dit jaar gelukkig overgeslagen, ook in november is het zo’n maand dat ik het wel vaker te pakken kreeg. Maar nu was het dus 1 september en hop, meteen ziek. De herfst begint en hop, klaar ermee.  Zo jammer dat je dat ook gewoon niet echt goed kunt voorkomen. Ik vind het altijd zo vervelend dat je dan minstens een week gevloerd bent. Maar omdat het net herfst leek, kreeg ik helemaal zin om Harry Potter te kijken. Dus ik heb me er nu aan overgegeven en ben afgelopen weekend lekker begonnen met de films te kijken. Gelukkig zijn het er meer dan genoeg om een week mee vooruit te kunnen (als je er 1 per dag kijkt).

Voor keelontsteking staat bijvoorbeeld 10 dagen. Wat ik echt wel heel lang vind. Maar goed een verkoudheid of griep kan je ook maar zo 2 weken bezig houden. Doe me dan maar 10 dagen, dan heb ik wat extra tijd om weer te herstellen. Jammer genoeg betekent dat dan dus ook; even niet zingen. Want mijn keel moet herstellen en het liefst zo snel mogelijk ook 😉 Mijn stem klinkt nu zelfs al rauw als ik iets zeg. Dus zeg ik maar liever zo min mogelijk. Gelukkig gaat typen gewoon uitstekend! Daar hoef je niet voor te praten, dus kan ik toch een beetje een eind weg lullen. Omdat ik even niks anders wist voor vandaag dus maar even zo’n persoonlijk artikel.

Leestip: Favoriete producten juni 2023!

Nu ben ik wel benieuwd; hoe vaak zijn jullie ziek? Dan bedoel ik iets in de richting als keelontsteking, griep of verkoudheid? Hoe ziek jij het lekkerste uit? Ik hang meestal op de bank met een dekentje, tv/ dvd kijkend en lezend.

Ziek