Zo druk – diary 164

Zo druk – diary 164

18 mei 2021 2 Door Marìs

Vandaag zien jullie mijn photodiary; Zo druk – diary 164. Deze week had ik het zo druk dat ik aan veel gewone dingen niet toe kwam.

Zo druk - diary 164

Zo druk – diary 164

Vandaag deel ik even goed mijn photodiary; Zo druk – diary 164‘ met jullie. Het is altijd leuk om te vertellen waar ik allemaal mee bezig ben. En afgelopen week was dat nogal veel voor mijn doen.

Leestip: Offerte voor nieuwe binnendeuren!

Dinsdag 11 mei

Ook vandaag haalde ik weer een stapeltje boeken af bij de bieb! Want ik wilde een flinke voorraad boeken opbouwen voordat ze weer open zouden gaan. Dan kan ik er voorlopig tegenaan met lezen! Wat hard nodig is, want ik ben door wat dikke boeken te lezen achter geraakt op schema.

Ook was het druk vandaag, want we begonnen in de middag om half 2 bij de deuren winkel om een offerte te laten maken voor binnendeuren, dat artikel konden jullie al lezen. Dit deed ik samen met mijn moeder die eerder thuis kwam van werk. Eind van de middag kwam de tuinman om over zijn offerte te praten en mijn aanpassingen te noteren. Ook meldde ik de prijs die ik in gedachten had en de tuinman beloofde een nieuwe offerte (deze is nog niet binnen).

Tot slot kwam in de avond lootgieter de zoveelste kijken om een offerte te maken. En eindelijk iemand die zijn woord hield! Want gisteravond kwam per mail de offerte binnen. Wel had hij al direct toen hij gebeld werd, vermeld dat hij dit jaar helemaal vol zit, dus ik schuif deze klus gewoon door naar volgend jaar! Deze man mag deze klus gewoon gaan doen. Aardige man, redelijke prijs (merendeel wordt toch door de verzekering betaald), en bereid om de klus te doen ook nog! Super fijn!

Woensdag 12 mei

Dit was zo’n gekke dag, die als een vrijdag aanvoelde! De laatste werkdag voor je weekend, maar toch was het nog geen weekend, omdat het donderdag hemelvaart was en ik dus donderdag vrij had, maar vrijdag niet. Ik probeerde alvast een beetje bij te komen met lezen. Omdat de keukenkastjes nu weg zijn naast de bank, kon de bank doorgeschoven worden naar het raam toe, dus ik haalde alvast alle losse spullen weg, want het schuiven stond op de planning voor donderdag.

Donderdag 13 mei

Wat een dag! Mijn moeder was bij mij en in de ochtend besloten we eerst naar Praxis te gaan. Er moest namelijk nog steeds een badkamer lamp gekocht worden, en een lamp voor de achtertuin. Maar ook kochten we plantjes voor mijn oma, voor op haar balkon, omdat we leuke dingen zagen.

Dat was een spontane actie, omdat ze de dag ervoor gezegd had dat alles dood was, dus dat saai was. Als verrassing zochten wij van alles uit en brachten dat ook meteen naar haar toe. Na even lunch gehaald te hebben in de supermarkt om de hoek, lunchten we bij oma. Wel zo gezellig. Daarna reden we weer terug naar huis.

Inmiddels was het al ver in de middag en hadden we nog niks gedaan qua schoonmaken. Dus moesten we aan de bak! Mijn moeder begon met ramen lappen (binnen) en ik met stofzuigen. Daarna dweilen, de boel droog vegen zodat we sneller verder konden gaan en schuiven maar!

Voorheen stond de boel op elkaar gepropt, want het had geen nut om alle meubels goed neer te zetten. Hoe we ook schoven, niks leek mooi te staan of te passen. Maar dit kwam omdat ik begon met het bijzettafeltje. Omdat het raam ook open moet kunnen, stond dat in de weg, dus blijf je schuiven.

We schoven tot (voor ons) laat ik de avond en ik werd er geïrriteerd van, omdat ik de volgende dag weer moest werken (mijn moeder was vrij), en ik niet eens ff rustig kon zitten in de avond, maar ik wilde het persé goed hebben staan. Ik heb daardoor ook lang wakker gelegen en slecht geslapen.

Vrijdag 14 mei

Zo druk - diary 164

Er komt een pakketkluis te koop voor iedereen. Ideaal systeem als je het mij vraagt. Elke bezorger kan dit gebruiken door de klep open te doen, pakketje erin en daarna het slotje in te drukken, zodat hij op slot zit. Dan kan ik als eigenaar hem openen met het sleuteltje en m’n pakketje eruit halen. Zo mis je dus nooit meer de bezorger! Ik zou hem graag hebben hangen. Toen ik ging kijken wat de prijs hiervan is dacht ik echt; ok laat maar! 80 euro is erg veel geld hiervoor. Wie weet kan ik via mijn werk wel korting krijgen, of hem met kerst als kerstcadeau bestellen!

Omdat het schuiven met meubels maar niet wilde lukken, en de fauteuil veel te groot leek, gingen we op jacht naar eettafel stoelen. Ik heb er momenteel maar 2 en die zitten niet lekker als je er lang op zit. Daarnaast kon ik in de flat waar ik hiervoor woonde ook niet meer stoelen kwijt. Maar nu is het onhandig om er maar 2 te hebben. Zo kan er nooit iemand komen eten. Of er moeten mensen op klapstoeltjes zitten die te laag zijn voor bij de eettafel.

Mijn idee was; dan doe ik de grote fauteuil weg en zet ik op die plek 1 eettafel stoel. Die kan ik dan altijd bijschuiven aan tafel. Uiteindelijk vond ik een set die je zelf kon samenstellen; poten en leuningen bij de stoelen die rond die tafel stonden. Ze zaten heerlijk! Mooie zandkleur stoel uitgezocht. Bleek dus dat je precies die ene stoel van de 6 die het lekkerste zat dus niét met leuningen kon bestellen. Omdat hij een hoge rugleuning had. Maar voor mijn rug móét ik een hoge rugleuning én armleuningen hebben wil ik lang op een stoel kunnen zitten. Want die lekkere stoel zat zonder armleuningen niet lekker genoeg om er lang op te zitten. Dus helaas! Een andere keer maar weer verder zoeken.

Eenmaal thuis stond de bank nog steeds schuin en de tafel en fauteuil ook. Dus ik begon het bijzettafeltje weg te halen, zodat ik beter erbij kon om de boel recht te schuiven. Want het schuine irriteerde me. Schoven we alles recht, wat denk je? Past het toch! Omdat het tafeltje er niet staat! Zo kun je dus wél bij het raam. Maar in de moeheid hebben wij dat donderdag niet meer gezien. Eerste probleem opgelost! Feit blijft wel dat er nog eettafel stoelen nodig zijn, maar voorlopig komt er toch nog niemand eten! Dus ik kijk een andere keer weer verder daarvoor. Zo weet ik ook meteen hoeveel ik daarvoor dan moet gaan sparen.

En zo vloog ook de vrijdag om!

Zaterdag 15 & zondag 16 mei

De rest van het weekend heb ik gebruikt om intensief zoveel mogelijk boeken (uit) te lezen. Ik was al bezig in 1 boek, die kreeg ik met gemak uit en op maandag las ik het derde boek uit en begon ik snel met reviews schrijven. Ik kwam dus al deze dagen niet meer toe aan de blog die jullie nu lezen, of andere blogs schrijven. Dus verscheen er even niks online. Normaal gebeurt mij dat nooit, zeker niet voor deze blog, maar soms valt je planning compleet in duigen.

Leestip: Een gebruikte auto kopen in Spanje!

Wanneer was de laatste keer dat jouw planning volledig in de soep liep? Wat ging er toen mis?