Zo ga ik sparen voor 2 grote doelen

Zo ga ik sparen voor 2 grote doelen

16 december 2022 2 Door Marìs

Vandaag lees je mijn artikel; zo ga ik sparen voor 2 grote doelen! Want een paar weken geleden liet ik in een ander artikel al eventjes vallen dat ik komend jaar voor 2 grote doelen ga sparen. Doel nummer 1 is mijn buffer weer aanvullen tot 5000 euro. En doel nummer 2 heeft te maken met het huis waar ik in woon.

Zo ga ik sparen voor 2 grote doelen

Zo ga ik sparen voor 2 grote doelen

Zo ga ik sparen voor 2 grote doelen, want ik heb komend jaar 2 hele grote doelen. Hoewel het ene grote doel wel een stuk kleiner is (de buffer) dan de ander. Maar het allergrootste doel is ook niet alleen maar voor dit jaar.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Het huis waar ik nu in woon, is destijds gekocht door mijn moeder (met hypotheek en een stukje overwaarde van de flat waarin ik eerst woonde). Het is altijd de bedoeling geweest dat ik het huis ga overnemen. Zij betaald momenteel de hypotheek, omdat ze bij haar vriend geen woonlasten heeft (want die heeft hij ook niet meer, zijn hypotheek is al helemaal afgelost). Ik betaal de overige woonlasten die jullie maandelijks zien verschijnen in het artikel ‘my moneyzz’. In dat artikel zien jullie niet welke kosten ik van spaarrekeningen betaal. Zoals bijvoorbeeld uitgaven voor vakanties, of gemeentebelastingen.

Terug naar mijn tweede doel. Dit jaar begon ik door middel van echt goed boodschappen doen aan de hand van aanbiedingen, geld te sparen voor het overkopen van het huis waar ik woon. Dit gaat natuurlijk alles behalve hard, maar elk begin is een goed begin. Ik ga er geen leuke dingen voor laten. Alle uitgaven die ik doe tijdens een dagje uit, zijn voor mijn andere blog reismetmijmee.nl. Zodat ik erover kan schrijven. Deze kosten zijn deels natuurlijk aftrekbaar van mijn inkomsten die ik daarmee verdien. Dus zo lijkt het altijd of ik veel uitgeef, maar in the end, valt het wel mee. Omdat ik er ook weer geld aan verdien. Daarom zal ik daar ook niet op gaan bezuinigen.

Op mijn autorekening staat momenteel een goede 3000 euro. Nu vroeg ik recent aan een oude collega van mij, die zelf ook een garage heeft hoe lang ik nog met mijn auto zou kunnen doen. Maar als hij goed onderhoud krijgt kan hij nog járen mee zonder hele hoge kosten. Dat was dus wel even fijn om te horen. Daardoor heb ik besloten dat ik komend jaar even niks op mijn autorekening ga zetten. Het geld wat ik er normaal op zou zetten, ga ik nu ook op mijn bufferrekening zetten, zodat ik deze rekening zo snel mogelijk weer op 5000 euro heb staan. Dan is er al 1 groot doel dat ik kan afvinken.

Daarnaast zal ik alle uitbetalingen die ik krijg van zegelboekjes weg gaan zetten voor het overkopen van dit huis. Naast het geld wat ik nu al bespaar met de boodschappen. Komend jaar zal het bedrag voor dit doel dus niet ineens mega hard omhoog schieten, maar dat hoeft ook niet, omdat de focus daar nu nog niet op ligt. Alle beetjes die ik nu al wél voor dit doel kan wegzetten, zijn dus mooi meegenomen en schelen op een later moment weer. Ik zal op een later moment een doelbedrag bekend maken voor dit doel.

Dit zijn dus de dingen waar mijn focus op zal liggen het komende jaar, 2023. Ook zijn er wellicht nog een paar maandbedragen die volgend jaar zullen gaan veranderen, maar daarover later meer. Voor nu weten jullie in elk geval alvast waar volgend jaar voor mij de meeste focus op zal gaan liggen. Alles wat je doet qua sparen heeft te maken met keuzes maken en dit zijn mijn persoonlijke keuzes waar ik me goed bij voel. Je moet je altijd helemaal goed voelen bij je keuzes, anders hou je het niet vol. Alleen als je je goed voelt bij jouw keuzes, kun je je doelen bereiken.

Leestip: Extra online geld verdienen met Euroclix doe je zo!

Heb jij een groot doel voor volgend jaar? Of ga je alleen wat spaarrekeningen/ je spaarrekening aanvullen?

Zo ga ik sparen voor 2 grote doelen