Zo gaat het nu

Zo gaat het nu

19 april 2023 6 Door Marìs

Zo gaat het nu met mij en mijn gedachten. Vorige keer vertelde ik al eens dat ik op dat moment veel onrust ervoer. Maar hoe gaat dat nu? Dat lees je vandaag in mijn artikel!

Zo gaat het nu

Zo gaat het nu

Zo gaat het nu met mij. Recent nog vertelde ik jullie dat ik veel onrust in mijn lijf en gedachten ervoer. Momenteel is dat gelukkig eindelijk weer gezakt. Ik denk dat het een samenloop van meerdere dingen was waardoor ik die onrust voelde. Ik voel nu veel meer rust gelukkig. Dus wat is er nu anders?

Leestip: Mijn favoriete producten april 2023!

Er waren 2 belangrijke optredens met onze zanggroep waarvoor we in 3 maanden tijd 12 liedjes moesten leren. Best heftig, met maar 1x repeteren per week. Af en toe ging ik dus een extra keer repeteren op de andere locatie die op een andere dag oefenen. Daardoor werd het voor mij dus een aantal weken 2x repeteren. Maar dan nog was het een flinke uitdaging. Inmiddels zit het eerste belangrijke optreden erop, daar deden we maar 6 liedjes. Het tweede optreden is ook achter de rug wanneer jullie dit lezen, daar deden we dezelfde 6 liedjes, plús nog eens 6 andere nrs.

Momenteel weet ik gewoon dat ik er alles aan gedaan heb om het zo goed mogelijk in mijn hoofd te krijgen. Wat nogal lastig is met hersenletsel. Gelukkig hebben we een dirigente die alles duidelijk souffleert, dus een beetje afkijken kan. Dan moet je alleen wel kunnen onthouden wanneer jij zingt en wanneer de andere stemgroep. Dat lukt dan weer niet zo goed. Maar ach, het publiek weet dat toch niet. Wanneer ik moet zingen en wanneer niet is voor hun niet duidelijk. Maar toch wil je alles graag goed doen. En dat zorgt voor druk/ stress, wat weer voor onrust zorgt. Maar ja, ik wilde toch graag meedoen. Het is altijd zo gezellig!

Ik denk doordat ik daarvan al stress ondervond, dat dat ook doorwerkte op financieel gebied. Als ik stress heb ben ik al ongeduldiger dan normaal. En ik heb normaal al niet zoveel geduld 😉 Hoewel ik bij het lezen van een boek juist weer wel geduld heb. Maar op het gebied van geld niet. Zeker niet als ik het langzaam vind gaan.

Ik begin mijn rust te vinden

Maar nu, een jaar nadat ik weg ben bij de post, kan ik zeggen; ik begin mijn rust te vinden. Eindelijk voel ik weer een beetje ontspanning. Ook aan de verbouwklussen begint nu een eind te komen. Dit jaar, dat wil zeggen; voor de herfst, is alles zo goed als klaar. In elk geval alles wat langer duurt. Want vanaf mei gaat er weer van alles gebeuren. Mijn moeder en ik gaan een paar dagen naar Maastricht en in die week gaat de klusser in huis aan de slag, heerlijke verdeling! Als we dan terug komen is in elk geval de zolder helemaal af! En wie weet nog wel wat meer klussen van onze lange lijst.

Leestip: Crowdfunding tussenstand maart 2023!

Tevens wordt ook de keuken aangepakt, alle verouderde apparaten gaan eruit en het wordt deels inbouw. En tot slot wordt ook eindelijk de trapbekleding gelegd. Dat is alles wat er dit jaar voor de herfst afgemaakt gaat worden. En dan blijft er voor volgend jaar alleen nog over; de rolluiken boven en bodem- en vloer-isolatie. Dan is écht alles af wat we gedaan willen hebben. Ik ben ook zó blij dat eindelijk het einde nu écht in zicht is. In juni (2023) woon ik hier nu 4 jaar, dus het mag zo onderhand ook weleens een keertje klaar zijn nu.

Daarnaast heb ik ook een heel spaarschema gemaakt en hoe meer ik gewoon denk; ok ik focus me nu alleen op de huidige maand/ aankomende maand. Waar gaat mijn spaargeld dan heen, naar welke doelen? Dan voel ik ook veel meer rust. Ik vind het vaak lastig om het plan in zijn geheel los te laten en me op 1 stukje ervan te focussen, maar blijkbaar ben ik dat nu aan het leren.

Nieuwe focus

Ook ligt mijn focus nu niet meer zo zeer op spaardoelen halen. Natuurlijk wel in eerste instantie zijn er wat dingen die gehaald moeten worden, omdat ik het geld dat ik leende voor het kopen van mijn andere auto teruggezet wil hebben. Maar daarna gaat mijn focus meer naar inkomsten halen uit investeren. Die focus zal langzaam aan gaan veranderen. En dat zullen jullie ook in de artikelen wel terug gaan zien. Ik weet op dit moment heel goed waar ik heen wil, wat ik wil bereiken. En daar ga ik ook helemaal voor. Het is voor mij heel fijn om een heel duidelijk plan te hebben.

Als ik een heel duidelijk plan heb liggen, dan weet ik namelijk ook precies wanneer ik dingen voor elkaar kan krijgen. En wat ik daarvoor moet doen en laten. Als er een duidelijk en realistisch plan ligt, dan ga ik dat gewoon halen. Ook als het een beetje meer inspanning kost.

Zo heb ik ook eindelijk duidelijk dat het eiland-hoppen afgerond naar boven 8100 euro gaat kosten. Ik breng dan 8 weken door op de Canarische Eilanden. Hier zit dan bij in; alle hotels met halfpension, alle reizen tussen de verschillende eilanden, de heenreis en terugreis van en naar Nederland, én een heleboel excursies op de diverse eilanden. Zo ook dagtochten naar andere eilanden waar ik niet verblijf, maar die ik wel wil bezoeken. Deze grote reis staat gepland voor 2028, dus ik heb 5 jaar de tijd om hiervoor te sparen. Tussendoor zal ik ook gewoon op vakantie blijven gaan, dus het wordt best een klus om dit bij elkaar te sparen, maar met een beetje inspanning is dit prima haalbaar! Dus daar word ik ook erg blij van!

Zoals jullie kunnen lezen; ik heb er gewoon weer heel erg veel zin in. Ben helemaal positief ingesteld en weet gewoon dat ik de dingen de ik écht heel graag wil ook kan behalen. Ondertussen ben ik ook weer op zoek naar nog wat extra inkomstenbronnen, zodat ik wat meer inkomsten kan genereren. Mijn toekomstbeeld is; meer inkomsten halen uit affiliate marketing (zoals ik nu bijvoorbeeld een beetje doe met Bol), mijn blog, en uit investeringen (dit betreft zowel beleggen als crowdfunding investeringen en wellicht in de verre toekomst ook weer bitcoins).

Leestip: Mijn inkomstenbronnen (geschreven in feb 2021)!

Wanneer was jij voor het laatst ergens helemaal enthousiast over?

Zo gaat het nu