Zo wil ik alles weer gaan aanvullen

Zo wil ik alles weer gaan aanvullen

16 mei 2020 17 Door Marìs

Zo wil ik alles weer gaan aanvullen. Vandaag vertel ik jullie hoe ik alle spaarrekeningen weer wil gaan aanvullen. De volgorde, vanwege de aanschaf van mijn eigen auto.

Zo wil ik alles weer gaan aanvullen

Zo wil ik alles weer gaan aanvullen

Zo wil ik alles weer gaan aanvullen. Exacte bedragen heb ik nog niet helemaal compleet, want volgende week kan ik pas mijn loonstrook van mei downloaden, dus dan weet ik precies hoeveel geld ik waar vandaan gehaald heb. En dus ook pas echt hoeveel geld ik uiteindelijk van mijn moeder geleend heb om de auto te kunnen betalen. Zij roept al veel langer dat het handig zou zijn als ik mijn eigen auto zou hebben, dus ze steunt mijn keuze gelukkig volledig.

Leestip: Hoe betaal ik mijn auto?

Ik heb van mijzelf al meerdere spaarrekeningen leeg gehaald om de auto te kunnen betalen, met allemaal verschillende bedragen. Al die bedragen die nu al zeker zijn, heb ik op papier geschreven. Precies het bedrag én van welke spaarrekening ik dat bedrag af gehaald heb. En zo ben ik stukje bij beetje alvast mijn geld aan het verzamelen. Het wachten is nu nog tot ik mijn loonstrook kan downloaden. Dat zal als het goed is 20 mei zijn. Op internet staat 21 mei, maar dat lijkt me sterk, want dan zijn we gesloten vanwege hemelvaart en wordt er op de kantoorafdelingen dus ook niet gewerkt. Daarom hou ik 20 mei aan, want 22 mei komt het salaris inclusief vakantiegeld al.

Daarnaast ga ik ook geld terugbetalen/ terug zetten van de inkomsten die ik verdien met mijn blog. Hopelijk haal ik eind deze maand de uitbetaling grens, maar daar moet nog flink wat voor gebeuren, al is het niet onhaalbaar! En natuurlijk de uitbetalingen van mijn kliksites.

De volgorde waarop ik alles wil gaan aanpakken is voor mij al wel duidelijk. Ik wil het liefst altijd zo min mogelijk aan mijn hoofd hebben. En ik hou er niet van om iemand geld schuldig te zijn, dus vanaf juni betaal ik als eerste mijn moeder helemaal terug. Dat geld moet ook op tijd terug zijn, want zij leent het mij van de vakantiespaarrekening en in augustus moet onze vakantie betaald worden. Aangezien het inmiddels de goede kant op gaat en Spanje de grenzen waarschijnlijk in juli wil openstellen voor buitenlanders, neem ik aan dat onze vakantie door gaat. Mits alles de goede kant op blijft gaan in beide landen.

Om die 2 redenen betaal ik mijn moeder dus als eerste terug. Als dat gedaan is, begin ik met het terugzetten van de kleine bedragen. Dan kan ik in mijn hoofd namelijk alweer een heel lijstje afstrepen van bedragen die teruggezet moeten worden en dat voelt voor mij het prettigste. En tot slot komen dan de 2 grote bedragen. Ik ga dan eerst weer de vakantierekening vullen en tot slot de buffer.

Ik kies bewust voor die volgorde, omdat mijn vakantierekening sneller weer gevuld is dan de bufferrekening. Want de bufferrekening moet naast het bedrag wat ik ervan leen nog veel verder aangevuld worden. Dus daar kan ik dan in 1x mee door gaan. Waarschijnlijk zouden de meesten van jullie als eerste de buffer gaan aanvullen, maar ik dus niet. Aan de vakantierekening vullen zit namelijk sneller een eind dan aan de buffer rekening vullen.

Er is 1 bedrag wat wel op mijn spaarrekening blijft staan en dat is het bedrag wat ik nog moet betalen qua reissom van de vakantie. Deze keuze is bewust gemaakt voor mijn eigen gemoedsrust. Anders voel ik veel meer druk omdat ik dan én mezelf terug moet betalen voor eind augustus én mijn moeder. En nu is het alleen mijn moeder. Wellicht psychisch, omdat het totaalbedrag gelijk blijft, maar voor mij voelt dat gewoon beter. En mijn moeder vind dat prima, want zij houdt ook van overzicht.

Vanaf juni ga ik ook meteen maandelijks geld wegzetten voor onderhoud van de auto. Dit gaat op een aparte spaarrekening als reservering. Het terugbetalen en spaarrekeningen weer vullen zal ik in zijn geheel gaan doen van mijn salaris. Wanneer alle bedragen bekend zijn, zal ik dit nog in een apart artikel met jullie delen.

Leestip: Auto gekocht!

Hoeveel geld hebben jullie op dit moment gereserveerd staan voor een nieuwe (2e hands) auto? En hoeveel geld reserveren jullie per maand voor onderhoud?

Zo wil ik alles weer gaan aanvullen