Zo word ik rijker

Zo word ik rijker

13 juni 2020 3 Door Marìs

Zo word ik rijker. Vandaag vertel ik jullie wat ik eraan doe om financieel gezien steeds iets rijker te worden.

Zo word ik rijker

Zo word ik rijker

Zo word ik rijker. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik er momenteel voor zorg dat ik steeds een beetje rijker word. Dat doe ik op diverse manieren. Te beginnen met minder geld uitgeven dan er binnen komt. Dat is wat lastig omdat er ook nog een verbouwing gaande is waardoor ik soms toch net iets meer moet uitgeven dan gepland was. En recent nog omdat ik een auto kocht. Maar afgezien van die 2 dingen geef ik over het algemeen een stuk minder geld uit dan dat er binnen komt.

Leestip: Waarom ik rijk(er) wil worden!

Dat gezegd hebbende, ga ik meteen door naar de kern van dit artikel. Namelijk ervoor zorgen dat ik steeds een beetje rijker word. Stukje bij beetje. Dit doe ik door te beleggen in ETF aandelen, maar ook door te investeren in crowdfunding projecten.

Beleggen doe ik sinds begin dit jaar maandelijks. Elke maand koop ik 1 aandeel erbij. Behalve toen ze ingestort waren, toen heb ik in die maand 2 aandelen gekocht om mijn gemiddelde aankoop prijs omlaag te brengen. Aankopen doen als er ‘uitverkoop’ is, is altijd leuk! Zeker als die aankopen uiteindelijk lekker wat geld gaan opleveren. Wat het zeker gaat doen wanneer je járen wacht met verkopen. Even kort door de bocht gezegd.

Daarnaast investeer ik dus eens in de zoveel tijd in een crowdfunding project. Momenteel zijn dit nog allemaal horeca investeringen. Hiervan werden er 2 van de 3 stilgelegd en de derde is wel gewoon door blijven betalen omdat zij al gepland hadden om dicht te zijn vanwege hun verbouwing (waarin ik dus investeerde). Ik zal zeker nog in meer projecten gaan investeren, want dan krijg ik natuurlijk maandelijks ook een leuk ‘extra inkomen’ erbij.

Verder heb ik ook nog wat spaargeld waar ik rente over betaald krijg, hoewel dat natuurlijk tegenwoordig niet meer zoveel voorstelt, is het toch weer wat extra geld en word ik er nog steeds stukje bij beetje een heel klein beetje rijker van.

Leestip: Geld terug!

Hoe zorg jij ervoor dat je steeds een beetje rijker blijft worden?

Zo word ik rijker