Zomerdip

Zomerdip

30 augustus 2021 10 Door Marìs

Ik zit in een zomerdip. Op meerdere fronten. Deze maand augustus is echt een gekke maand geweest, vooral om mijn gedachten op een rijtje te zetten, want er gebeurde zoveel!

Zomerdip

Zomerdip

Ik heb een zomerdip op meerdere gebieden, te beginnen met inspiratie voor mijn blog. Jullie hebben wellicht wel gemerkt dat er af en toe wat minder artikelen online kwamen, soms wist ik gewoon even niks, want er gebeurt verder ook eigenlijk bijna niks.

Leestip: Hoeveel geld geef jij uit aan de kapper?!

Rondom de tuin gebeurde er natuurlijk wel heel veel, omdat ik veel dingen inkocht. Maar ook dat verliep niet geheel volgens plan, deels omdat dingen niet zo goed van kwaliteit waren als gedacht op het eerste gezicht, dus ik ze dan maar niet kocht en deels omdat ze ineens snel uitverkocht waren. Want de uitverkoop was begonnen.

Ook gingen de buren (aan 1 kant) ineens raar doen door te zeggen dat ze niet meer wilden betalen. En nog meer gekke dingen, uiteindelijk na een gesprek bleek dat ze het te duur vonden. Terwijl ze de prijs vorige keer ook al wisten. Ze waren gaan googlen en hadden ook schermen gezien voor een paar tientjes, even vergetend dat je er met alleen schermen nog niet bent, en dat het ondermuurtje en de betonnen palen ook geld kosten en dat er ook arbeidskosten bij de prijs in zitten. Voor het plaatsen van de schutting. Zij gaan nu als nog kijken en overleggen of ze iets willen betalen of niet, dus ik reken maar nergens op. Maar in eerste instantie toen ik mijn spaarplan maakte had ik wel op hun geld gerekend. Dus dat is nogal zuur. Zij gaan dus sowieso niet het eerder afgesproken bedrag betalen.

De andere buren daarentegen maakten het geld nog hetzelfde weekend over, dus daar werd ik dan wél weer heel erg blij van. Dat voelde echt als een opluchting na het slechte nieuws van de andere kant. Ook gaat zij dit weekend haar planten die nu tegen de oude schutting aan staan eruit halen, want dat is makkelijker voor mijn tuinmannen. Niet omdat ik dat gevraagd heb, maar gewoon omdat ze haar tuin toch al opnieuw wilde inrichten en dit een mooie gelegenheid daarvoor vond. Ideaal zo iemand!

Dip deel 2

Als ik zie welke dingen er nog moeten gebeuren, of wat ik wíl laten doen beter gezegd (want niet alles móét, sommige dingen zijn keuzes). En dan kijk naar het kostenplaatje raak ik ook een beetje in een dip. Er komen hoe dan ook minder inkomsten aan volgend jaar, omdat mijn contract bij de post afloopt. Op zich wel prima, want mijn lichaam is toe aan rust. En een ander, voor mij gezonder, ritme. Maar het had eigenlijk nét even een jaartje later moeten komen. Financieel gezien. Want dan had ik zo goed als klaar geweest met de grote dure klussen.

Om eerlijk te zijn ben ik het steeds meer zat dat mijn huis nog niet klaar is. Het duurt gewoon te lang. Dit proces wordt te uitputtend, psychisch gezien, omdat je constant aan staat en aan het bedenken bent wat je gaat doen en hoeveel dat gaat kosten en waar je dat geld vandaan gaat halen (als in een spaarplan maken per klus, zodat je weet wanneer het ingepland kan worden). Dat is vermoeiend en stressvol. Voor mij staat dan ook vast dat ik me in de toekomst nooit meer aan zo’n klushuis ga wagen. Maar oh wat zal ik blij zijn als dit af is! We zijn nu aan het kijken naar manieren om het proces te kunnen versnellen. Daarover later misschien meer.

Tot slot dan een van mijn andere inkomstenbronnen, mijn blog. Ook die inkomsten hebben een zomerdip. Ik heb in augustus tot nog toe vors minder verdient dan vorige maand. En dat is jammer. Natuurlijk zal dit ook samenhangen met dat ik een stuk minder artikelen schreef, maar ik denk ook dat het te maken heeft met de vakantieperiode. Dat veel mensen toch op vakantie waren en dan zit je natuurlijk niet allemaal blogs te lezen. Ik zelf tenminste niet 😉 Of in elk geval niet zoveel als normaal. Hopelijk trekt het in deze laatste 2 dagen van augustus nog een beetje aan. September is namelijk de maand waarin mijn blog verdiensten van augustus worden uitbetaald, én ook de maand waarin ik voor het eerst vanuit de post betaald krijg voor 9 uur in plaats van 12 uur.

Leestip: Ook online extra geld verdienen? Klik hier en meld je aan via de link!

Hoe was jullie augustus-maand? Zijn jullie op vakantie geweest en zo ja waarheen en hoe was het?

Zomerdip