Zonde van je geld

Zonde van je geld

12 september 2020 15 Door Marìs

Zonde van je geld. Er zijn altijd wel dingen in het leven waarvan je zegt; dat is zonde van je geld! Daar heb jij gewoon geen geld voor over (maar een ander juist weer wel).

Zonde van je geld

Zonde van je geld

Zonde van je geld. Ook ik heb dingen waarvan ik zeg; oh dat is toch zonde van je geld. Waarom zou je dat doen? Of anders gezegd, dat zijn dingen waar ik mijn geld gewoon niet aan zou uitgeven en waarvan ik ook niet begrijp dat anderen dat wel (zo vaak) doen. Omdat ik daar zelf niet zoveel plezier uit haal dat ik het ervoor over heb. Er zijn voor mij andere dingen die ik belangrijker vind.

Leestip: 30.000 euro sparen kan jij ook, en wel op deze manier!

Ik vond het wel eens leuk om ook over dit onderwerp een artikel te schrijven en te benoemen wat ik nu allemaal zonde van mijn geld vind. Daar hoef ik geen tegenreacties op, maar ik vind het wél leuk om te horen wat jij zonde vind van jouw geld én waarom!

Dingen die ik zonde vind van mijn geld zijn; meespelen met een loterij, want waarom zou je je geld weggooien elke maand jaren lang, terwijl de kans dat je een écht grote prijs wint zo nihil is, dat je nog sneller geraakt wordt door een bliksemschicht dan dat je die prijs wint? Wat is er leuk aan om mee te spelen, wanneer je toch niks wint? Om elke maand weer teleurgesteld te worden. Je gooit elke maand je geld weg, terwijl je er iets veel leukers mee kunt doen als je al die bedragen over de jaren heen optelt. Kijk eens hoeveel je dan al door de wc gespoeld hebt. Dat is toch zonde!

Wat ik ook niet snap is mensen die per maand heel vaak uit eten gaan of eten bestellen. In de supermarkt kun je ook gewoon gemaks-eten kopen. Kijk alleen al naar het verschil in prijs voor een pizza! Ik vind het niet normaal wat die pizza ketens voor hun pizza’s rekenen. Wil je een gezondere variant, dan koop je zo’n pakket waarbij je zelf je pizza kunt beleggen. Nog leuk ook. Niet leuk? Dan zijn er nog zat andere pizza’s in de vriezers. Je gaat mij niet vertellen dat niks daarvan lekker is.

Tuurlijk is het leuk en gemakkelijk om soms eten te halen (chinees of patat). Heel soms doe ik dat zelf ook en dan eerder Chinees. Patat begrijp ik ook nooit zo goed. Behalve als je het bijna nooit eet en echt maar héél soms haalt. Dan ga je idd geen frituurpan of airfryer kopen nee. Maar dat kopen en je patat en snacks zelf kopen is wel véél goedkoper als je bijvoorbeeld alleen al kijk naar je uitgaven over 3 jaar. (Mits je het regelmatig haalt). Patat en snacks zijn zoveel goedkoper in de supermarkt. Helemaal wanneer ze in de aanbieding zijn. Daarom vind ik ook (regelmatig) patat en snacks halen zonde van je geld.

Elke week (of elke 2 weken) naar de kapper gaan. Ja er bestaan dus écht mensen die dat doen! Dat weet ik van mijn eigen kapper. Waarom?!! In mijn ogen heb je dan dus écht geld teveel. Het is gewoon niet nodig.

Elke 4 jaar een gloednieuwe auto kopen. Zodat je geen apk hoeft te doen. Ik weet niet hoor, maar een apk kost je hooguit 30 euro. Misschien wat euro’s meer omdat er wat vloeistof aangevuld moet worden of een klein dingetje vervangen moet worden. En een gloednieuwe auto kost duizenden euro’s. Sowieso meer dan 10.000! Ook gewoon niet nodig!

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar het artikel is wel weer lang genoeg zo 😉

Leestip: Makkelijk geld verdienen doe je zo!

Wat vind jij zonde van je geld en vooral waaróm?

Zonde van je geld