Zorgverzekeringen in 2022

Zorgverzekeringen in 2022

24 september 2021 0 Door Marìs

Zorgverzekeringen in 2022. Afgelopen dinsdag was het weer zo ver; prinsjesdag. Er werd weer flink wat bekend gemaakt. Waaronder natuurlijk ook informatie over de zorgverzekeringen van 2022.

Zorgverzekeringen in 2022

Zorgverzekeringen in 2022

Op prinsjesdag wordt natuurlijk ook altijd bekend gemaakt wat we kunnen verwachten van de zorgverzekeringen in het daarop volgende jaar. Zoals of de premies gaan dalen of stijgen, wat het eigen risico bedrag wordt, maar natuurlijk ook vele andere onderwerpen.

Leestip: Besparen op dagelijkse dingen!

Inmiddels is bekend gemaakt dat het minimale bedrag van eigen risico 385 euro per jaar blijft. Natuurlijk heb je zelf altijd nog de optie om dat bedrag op te hogen, zodat je premie omlaag gaat. Ook de zorgtoeslag stijgt tot nu toe altijd een stukje mee omhoog wanneer de premies duurder worden. Dat zal naar verwachting komend jaar ook weer zo zijn.

Dan de premies, het was natuurlijk te verwachten, ook dit jaar stijgen de premies weer. Naar verwachting zal dit zo’n 2,65 euro per maand zijn. Aankomende dinsdag zal DSW traditiegetrouw de eerste verzekeraar zijn die zijn premie voor 2022 bekend maakt. Daarna volgt stukje bij beetje de rest, waarna op 12 november aanstaande alle premies bekend moeten zijn gemaakt.

Persoonlijk valt de stijging van de premie mij nog alles mee. Dit komt doordat de kosten die zijn gemaakt vanwege corona verdeeld zullen worden over de komende jaren. Dit spreiden zij uit, waardoor wij nu niet in 1 klap heel veel meer moeten gaan betalen. Neemt niet weg dat de gemiddelde premie voor een basisverzekering al rond de 120 euro per maand ligt. Een fors bedrag als je erover nadenkt.

Er zijn ook jaarlijks steeds meer mensen die in de problemen komen omdat ze de kosten voor hun zorgverzekering niet meer kunnen betalen. Erg triest. Juist omdat overige kosten ook blijven stijgen en de lonen niet in hetzelfde tempo mee stijgen, zullen er ook dit jaar weer meer mensen bij komen die alle lasten niet meer kunnen dragen. Daarom is het goed om nu alvast te gaan kijken naar je inkomsten en uitgaven.

Zijn er nog abonnementen die je kunt opzeggen omdat je ze niet gebruikt, of omdat je ze het geld niet meer waard vindt? Of misschien kun je bepaalde verzekeringen wel goedkoper krijgen bij een andere maatschappij. Het is echt de moeite waard om hiernaar te kijken. Het scheelt soms echt veel geld waar je verzekerd bent. Ook loont het om te kijken of je bijvoorbeeld via je vakbond (mocht je daar lid van zijn) niet al verzekerd bent tegen rechtsbijstand. Dan kun je wellicht je eigen rechtsbijstand verzekering eruit gooien. Dit was bij mijn moeder het geval. Zij was eigenlijk dubbel verzekerd omdat ze op de gebieden die ze wilde ook al via de vakbond verzekerd was. Dat scheelde even dik 30 euro per maand.

Succes met uitzoeken dit jaar wie er nu weer de goedkoopste is! Dit kun je trouwens heel gemakkelijk doen via diverse zorgvergelijkers. Wanneer je dit via verschillende vergelijkers checkt, komen daar soms andere uitslagen uit, omdat niet elke vergelijker samenwerkt met elke zorgverzekeraar. Ik ga mijn vergelijking zeker weer maken zodra alle premies bekend gemaakt zijn! En mijn eigen risico zet ik weer op maximaal. Zo blijft de maandpremie een stuk betaalbaarder. Natuurlijk moet je dan wel ervoor zorgen dat je geld achter de hand hebt, mocht je je eigen risico moeten betalen!

Leestip: Kan de zorgverzekering goedkoper?!

Hoe denk jij over de stijging van de zorgpremie voor 2022? Had je dit verwacht, of heel iets anders?

Zorgverzekeringen in 2022