Gewone post blijven ontvangen ipv digitaal

7 juli 2018 1 Door Marìs

Gewone post blijven ontvangen ipv digitaal. Vorige week konden jullie lezen over mijn eerste ervaring met crowdfunding. Deze week vertel ik jullie hoe je gewone post kunt blijven ontvangen van bedrijven in plaats van alles digitaal te ontvangen.

Gewone post blijven ontvangen ipv digitaal

Gewone post blijven ontvangen ipv digitaal

Wil jij ook gewone post blijven ontvangen ipv digitaal? Dat kan gewoon!! In dit artikel ga ik jullie uitleggen hoe je dit kunt doen. Sommige mensen vinden het namelijk enorm onhandig om alle post digitaal te ontvangen. Net als ik. En ja ik ben dan wel niet van een oudere generatie, maar ik ben ook écht niet van plan om zelf mijn post uit te moeten printen. Dat kost mij inkt en papier, en dus ook geld. Dikke doei!!

Daarnaast is dit ook een van de redenen waarom post versturen steeds duurder wordt, omdat er steeds meer post digitaal verstuurd word. En tja, de postvoorbereiders en postbezorgers moeten ook ergens van betaald worden. Wanneer we onszelf een handje kunnen helpen door alle digitale post uit te zetten, stagneert dat wellicht eindelijk een beetje. Tenminste, dat hoop ik! Maar dan zouden we dat wel massaal met zijn allen moeten doen.

Wanneer dit bovenstaande verhaal je helemaal niks interesseert en je gewoon om welke reden dan ook je post in de brievenbus wilt ontvangen maar niet weet hoe dat werkt, dat ga ik nu uitleggen!

Hoe het werkt in stappen

  • Log in met je digi-d op mijnoverheid.nl
  • Ga naar ‘instellingen’ wanneer je ingelogd bent
  • scrol dan verder tot je ziet staan ‘organisaties berichten inbox’

Tot slot: Klap de categorieën 1 voor 1 open. Klik dan op (de)selecteer alle ‘categorie’. Wanneer je daar de eerste keer op klikt wordt alles automatisch aangevinkt, wanneer je daar nóg een keer op klikt, dan wordt alles uitgevinkt en mogen deze organisaties jouw dus geen digitale post meer sturen.

Let op: klik daarna wel onderaan op ‘bewaren’. Elke keer wanneer je inlogt krijg je automatisch te zien welke organisaties er weer aan toegevoegd zijn, dus zorg ervoor dat je dit wel meerdere keren per jaar doet, want alle nieuwe organisaties zijn automatisch aangevinkt! Dit moet je dus zelf uitzetten. Anders mogen ze jou gewoon digitale post versturen.

Ook verschijnt er een mededeling wanneer je geklikt hebt op ‘bewaren’ dat je nog 3 weken lang digitale post kunt ontvangen van deze bedrijven/ organisaties. Daarna is het dus pas écht geregeld.

Mijn mening

Zelf vind ik het ideaal om het gewoon per post te ontvangen, want een mailtje klik je snel weg als je even geen tijd hebt en je gaat ook niet altijd direct inloggen. Daardoor kun je dus snel dingen vergeten te regelen of betalen. Dat is heel gevaarlijk wanneer het om je financiën gaat!

En post in je brievenbus valt veel sneller op. Daarbij vertik ik het ook om voor mijn eigen ontvangen post te moeten betalen (uitprinten, dus inkt en papier kopen en stroom daarvoor betalen). Want ik bewaar dingen liever op papier dan digitaal. Dingen die letterlijk door je handen gaan sla je namelijk ook beter op in je hoofd. Dan denk je; oja, ik had een rekening ontvangen voor de waterschap belasting, die moet ik nog betalen.

Wil jij liever digitaal je post ontvangen of per post? En waarom?