Het kasboekje van Nederland

24 mei 2018 1 Door Marìs

Het kasboekje van Nederland. Vorige week konden jullie al lezen hoeveel geld je zo’n beetje nodig hebt als je uit huis gaat. Deze week vertel ik jullie over de tv serie het Kasboekje van Nederland.

Het kasboekje van Nederland

Het kasboekje van Nederland

Het kasboekje van Nederland. Via deze site kun je alle afleveringen terug kijken. De tv serie het ‘Kasboekje van Nederland’ is onlangs op tv geweest. Ik kwam hier eens bij terecht en via de bovengenoemde website heb ik vervolgens de afleveringen terug gekeken die ik gemist had.

Dit is hoe mensen in Nederland met hun geld omgaan en over geld denken. Maar ook kom je te weten hoe er heel vroeger met geld omgegaan werd in de 2e helft van de 20e eeuw. Zelf vond ik de eerste aflevering wat aan de saaie kant, maar de rest was erg leuk en ook leerzaam om te zien.

Er worden diverse onderwerpen behandeld die met geld te maken hebben. Dus deze serie wil ik jullie geven als tip! De afleveringen duren per stuk zo’n 25 minuten en er zijn 6 afleveringen geweest, dus dat is goed te doen.

Afgelopen eeuw

Daarnaast realiseer je je ook des te meer hoe het omgaan met geld in de afgelopen eeuw verandert is. En dat we eigenlijk met zijn allen idioot veel geld uitgeven tegenwoordig. En 9 van de 10 keer is het niet eens echt nodig om ons geld daaraan uit te geven, maar willen we gewoon ‘wat de buurman heeft’. Of nog beter.

Ook wordt in deze serie goed duidelijk dat wij een generatie zijn die zelf ook weer hard geld moeten sparen ‘voor later’. Want anders hebben we gewoon niet genoeg geld als we met pensioen zijn. Wat best zuur is, want daar werk je juist jarenlang zo hard voor.

Maar wie op tijd begint, komt er nog goed vanaf 😉

Heb jij deze serie op tv (of online) gezien en wat vond je ervan? Laat het weten in de reacties!