32 alweer!

32 alweer!

18 oktober 2020 21 Door Marìs

32 alweer! Vandaag ben ik alweer 32 jaar geworden. Het klinkt zo cliché, maar het is zo waar; de tijd vliegt! Naarmate je ouder wordt, lijkt de tijd ook steeds sneller voorbij te gaan. Ik vertel jullie wat ik vandaag ga doen.

32 alweer

32 alweer!

32 alweer! Ik ben vandaag 32 jaar geworden, om 10 voor 6 vanmorgen om precies te zijn. Dit jaar zou ik mijn verjaardag eigenlijk weer op Gran Canaria vieren. Voor de tweede keer in mijn leven, maar helaas kon dit niet doorgaan vanwege Corona. Het hotel opende pas op een latere datum dan dat ik aan zou komen. Maar wij hadden al eerder omgeboekt, omdat we er geen goed gevoel bij hadden. In 2007 vierde ik mijn verjaardag ooit eens in Side, Turkije. Daar was ik toen met een vriendin en haar moeder. En ik vond het heerlijk dat het toen zulk mooi warm weer was. Dus ik heb nu al énorm veel zin in volgend jaar, want onze vakantie is omgeboekt naar 2021.

Leestip: Hou het niet bij 1 inkomstenbron!

Ik heb altijd al eens de wens gehad om mijn verjaardag op Gran Canaria te vieren, en 2 jaar terug kwam het daar voor het eerst van. Heerlijk! Gezellig mijn verjaardag vieren met mijn vriendinnen daar. Tig keer gefeliciteerd worden door iedereen, want ze worden er helemaal enthousiast van als je jarig bent. Dat is daar veel belangrijker dan in Nederland. Dus ook als ze je niet echt kennen krijg je knuffels en zoenen. Daar was ik zo verbaasd over, maar tegelijkertijd werd ik daar zó enorm blij van. Eindelijk had ik het gevoel dat andere mensen mijn verjaardag nét zo belangrijk vonden, als dat mijn verjaardag voor mij is. Ik hecht daar namelijk wel veel waarde aan. Voor mij is dat de belangrijkste dag van het jaar. Een dag die bijzonder en leuk moet zijn.

Stiekem had ik daarom ook niet zoveel zin in mijn verjaardag van dit jaar. Wel ben ik net gezellig een midweekje op een bungalowpark geweest van Landal (Twenhaarsveld) in Holten, Overijssel. Hier ging ik samen heen met mijn moeder en oma. We hadden allemaal een aparte slaapkamer en er waren 2 wc’s. Dus mijn oma had haar eigen wc. Lekker luxe! Hoewel ze dat thuis natuurlijk altijd heeft, want ze woont nog gewoon op zichzelf.

Wat ga ik doen?

Terug naar mijn verjaardag! Ik heb heel lang zitten denken wat ik dan vandaag zou kunnen doen en ik vind dat altijd zo lastig! Normaal als ik in Nederland ben, ga ik op mijn verjaardag naar het theater, maar daar voel ik me nu niet prettig bij. En inmiddels is dat ook geen optie meer dit jaar.

Ergens anders heen dan? Maar waarheen? Daar dacht ik héél lang over na. Maar ik kwam er niet uit.

Dan het eten. Ik wilde wel graag uit eten vandaag, want dat is ook een soort traditie als ik mijn verjaardag in Nederland vier. Maar ook daar voel ik mij nu niet prettig bij. Dus moest ik iets anders bedenken. Eten halen dan maar.

Ik had al een tijdje het idee om dit jaar dan een vriendin van mijn moeder (naast mijn moeder zelf natuurlijk) te vragen, want dat is altijd wel gezellig. Ik dacht aan een lunch en een high tea en keek of er een high tea bezorgd kon worden. Dat kon, maar de dingen die je kreeg vond ik voor de helft niet lekker. En toen groeide het idee om dan maar gewoon thuis zélf een soort combinatie te doen van een high tea en lunch. Dus nodigde ik haar en haar man uit, maar na de persconferentie van afgelopen dinsdag, zeiden ook zij af. Nu komt er dus helemaal niemand meer. Mijn moeder zie ik wel gewoon, maar de leuke bijzondere dag die het zou moeten zijn is niet te realiseren.

Wel eten we in de avond gezellig samen met mijn oma. Want ondanks haar leeftijd, denkt zij er absoluut niet aan om mijn verjaardag over te slaan.

Leestip: Dit deed ik vorig jaar op mijn verjaardag!

Hoe vierde jij jouw verjaardag dit jaar?

32 alweer