Aanbieding of niet

Aanbieding of niet

20 maart 2022 4 Door Marìs

Een leuk onderwerp is aanbiedingen, soms heb je er iets aan en soms ook niet. Want aanbieding of niet, soms is iets goedkoper bij een andere winkel waar het niet in de aanbieding is.

Aanbieding of niet

Aanbieding of niet

Aanbieding of niet, soms is iets zelfs zonder in de aanbieding te zijn in een andere winkel goedkoper, dan de winkel waar het in de aanbieding is. Stel je hebt ergens een saladebakje gezien, die je door punten te sparen kunt kopen voor 6 euro, terwijl het normaal 10 euro kost. Daar zit dan plastic (herbruikbaar) bestek bij, super handig. Maar bij een andere winkel kun je net zo’n soort bakje kopen voor 5 euro, gewoon omdat het daar altijd 5 euro kost. Het komt voor.

Leestip: Black Friday en Cyber Monday!

En daarom vroeg ik mij af; als jij iets wilt hebben, ik noem nu natuurlijk even een klein voorwerp als voorbeeld. Gewoon om maar een voorbeeld te geven. Nu ben ik natuurlijk benieuwd of jullie dit wel eens hebben meegemaakt? En om wat voor product ging het dan? Check jij altijd de aanbiedingen en kijk je dan ook in andere winkels wat iets kost?

Wanneer ik een grote aankoop ga doen, hou ik van tevoren al een tijdje de prijzen in de gaten. Wat kosten dingen bij de winkels die in mijn woonplaats zitten. Stel ik wil een nieuwe telefoon kopen en dat wil ik in een fysieke winkel doen. Dan ga ik een rondje winkels doen, om te kijken wat het waar kost. Vervolgens hou ik dan de folders in de gaten om te kijken of het in de aanbieding komt. Dan weet ik op dat moment of het een goede aanbieding is of een broodje aap. Met kleine aankopen doe ik dit niet. Neem bijvoorbeeld dat saladebakje als voorbeeld, dat is zo een klein ding dat ik echt niet de moeite neem om alle winkels langs te gaan om te kijken of ze het elders ook verkopen. Dat vind ik gewoon zonde van mijn tijd.

Voor grotere aankopen vind ik het gewoon meer de moeite waard, omdat dat vaak meer loont om echt in de gaten te houden of iets een goede aanbieding is. Ik gaf natuurlijk even een voorbeeld met fysieke winkels, maar online kun je het natuurlijk ook gewoon in de gaten houden. Dat kost je iets minder tijd dan fysieke winkels langs gaan.

Hoe doe jij dat met producten kopen? Ga jij even van tevoren al de prijzen in de gaten houden, zodat je weet wanneer je een goede aanbieding tegen komt? Of ga jij pas kijken wanneer je iets nodig hebt waar het op dat moment het goedkoopste is? Of ben jij juist helemaal geen koopjesjager en koop je je product gewoon in een (web)winkel die jij prettig vind? Laat het weten in de reacties! Ik koop soms bewust iets in een bepaalde winkel, zo doe ik mijn boodschappen bewust bij de grote blauwe supermarkt, gewoon omdat ik daar de koopzegels van spaar én omdat die als enige supermarkt op loopafstand bij mij in de buurt zit.

En soms telt voor online aankopen dat ik ook voor die grote blauwe webwinkel ga met z’n dikke bolle buik. Omdat ik dan bijvoorbeeld met cadeaubonnen kan afrekenen. Deze spaar ik het hele jaar door bij elkaar. Soms spaar ik de cadeaubonnen op en geef ik ze uit aan iets duurders, en soms besteed ik ze aan meerdere kleine dingen. Hoe beslis jij waar je je product gaat kopen?

Leestip: Extra geld sparen voor jouw wensen!

Aanbieding of niet, hoe beslis jij waar je jouw product gaat kopen? Ben jij een echte koopjesjager, of net als ik vooral alleen bij grote aankopen?

Aanbieding of niet