Black Friday en Cyber Monday

Black Friday en Cyber Monday

12 november 2020 5 Door Marìs

Black Friday en Cyber Monday. Eind november gaan we los en maken winkels ons gek met ‘Black Friday’ en na het weekend ook ‘Cyber Monday’. Maar loont dat ook echt?

Black Friday en Cyber Monday

Black Friday en Cyber Monday

Black Friday en Cyber Monday. Eind november gaan bedrijven/ winkels/ webshops los. Ze proberen ons gek te maken met zogenaamd ‘geweldige kortingen’ om ons ervan te overtuigen dat je écht op dat moment je aankopen moet doen. Maar loont dat ook wel echt? Het fenomeen is over komen waaien vanuit Amerika. Daar kun je inderdaad dingen scoren met gigantische kortingen.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Voor Nederland geldt dit eigenlijk niet echt. Je kunt zo’n 20% korting verwachten op producten. Wat je elders in het jaar ook heus wel tegen komt. Nederlanders zijn nou eenmaal zuinig. Wel wordt Black Friday in Nederland steeds populairder, er doen steeds meer bedrijven aan mee, want ze zien er natuurlijk het voordeel wel van in om zo vlak voor de kerst al even flinke winst te maken. Je kúnt ze wel tegen komen, de écht goede aanbiedingen. En als je toch al van plan was om iets te kopen en een paar dagen wacht tot Black Friday. Of Cyber Monday, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Het advies is; hou de prijzen gedurende meerdere maanden in de gaten wanneer je een grote aanschaf wilt doen. Dan weet je een beetje wat de gemiddelde prijs van een product is. En dus ook of het wel écht zo’n goede aanbieding is. Laat je ook vooral niet overhalen om iets te kopen wat je eigenlijk niet echt nodig hebt. Dat is namelijk áltijd zonde van je geld. Was je niet van plan om iets aan te schaffen? Doe dat dan ook gewoon lekker niet. Dat is nog altijd goedkoper dan iets kopen waar je korting op krijgt. Trap ook niet in kreten zoals ‘alleen vandaag zo goedkoop’. Dat zeggen ze alleen zodat je het op dat moment koopt en is vaak helemaal niet waar.

Hou er ook rekening mee, vooral wanneer je iets in webshops wilt kopen, dat Black Friday het begin is van een korting-periode. De maandag erna heb je Cyber Monday en krijg je vaak nog nét iets meer korting dan op die ‘zwarte vrijdag’. Wellicht doen ze dat om van hun overtollige ingekochte producten voor die vrijdag af te komen.

Nog 1 kleine tip; koop geen kleding tijdens Black Friday, ténzij je minimaal 40% korting krijgt. Kleding kopen is namelijk het goedkoopste in de maanden augustus, september en januari. In november liggen de prijzen hoger en stelt de korting onder de 40% dus eigenlijk niet zoveel voor. In de maanden die ik noemde heb je vaak flinke uitverkoop met korting van vaak 50% of zelfs nog meer.

Dit jaar heeft de regering de winkels gevraagd geen acties te organiseren vanwege de pandemie, maar online kun je natuurlijk wel gewoon allerlei acties vinden. Mits je iets nodig hebt 😉 Black Friday valt dit jaar op vrijdag 27 november 2020. Cyber monday op maandag 30 november 2020.

Leestip: Online geld verdienen met Euroclix!

Ga jij iets kopen op Black Friday of Cyber Monday? Of doe je niet mee aan die hype?

Black Friday en Cyber Monday