Besparen op dingen waar ik weinig tot geen waarde aan hecht

5 september 2018 1 Door Marìs

Besparen op dingen waar ik weinig tot geen waarde aan hecht. Vorige week konden jullie lezen hoe het in augustus gegaan met mijn spaardoelen. Vandaag vertel ik jullie op welke dingen ik bespaar omdat ik daar weinig tot geen waarde aan hecht.

Besparen op dingen waar ik weinig tot geen waarde aan hecht

Besparen op dingen waar ik weinig tot geen waarde aan hecht. Dat is hoe ik ervoor zorg dat ik weinig/ minder geld uit geef. Er zijn namelijk altijd wel dingen waar veel mensen wel geld aan uitgeven en wat ik zelf nooit zo goed snap. Gewoon omdat ik dat zonde van mijn geld vind en er daardoor ook het nut niet van in zie.

Zo snap ik het nooit zo goed dat mensen geld uit kunnen geven aan het tigste paar schoenen. Een beetje afwisseling in je schoenen per seizoen ok, dat is ook beter voor je rug. Maar tig paar schoenen bezitten die je toch nooit tegelijk aan kunt? Nee.

Nog zoiets is shoppen terwijl je kast overvol is en dan nog het lef hebben om te roepen dat je niks hebt om aan te trekken. Kijk eens naar mensen die écht geen geld hebben. En stel je dan niet zo aan.

Of mensen die elke jaar een nieuwe telefoon nemen en dan zeggen; ja dat zit bij mijn abonnement. Ja, en? Je kunt ook langer met je telefoon doen en een sim only abonnement nemen… Dat is nog een stuk goedkoper ook! Tenzij je geld teveel hebt… Want je betaald hoe dan ook voor die telefoon.

Verder geven sommige mensen ook veel geld uit aan uit gaan, bijvoorbeeld naar clubs of tig keer een terrasje. Ook dat snap ik niet. Misschien als je 15 bent en met je vrienden wilt stappen om de liefde van je leven tegen te komen (al kun je die overal tegen het lijf lopen). Maar waarom zou je zo verrotte veel geld eraan uitgeven als het ook goedkoper kan? Lekker om de beurt bij elkaar thuis afspreken met wat lekkers erbij en drinken, veel goedkoper en je hoeft niet tegen elkaar te schreeuwen ook. Plus geen kans om doof te worden of gehoorbeschadiging te krijgen. En mensen kijken kun je ook door in de stad op een bankje te gaan zitten met je eigen drinken. Dus dat is ook geen excuus.

De make up issue

Net zoals vaak naar een spa/ beauty salon gaan of elke keer weer nieuwe make up kopen. Waarom smeren mensen überhaupt hun geld op hun gezicht om het er ’s avonds weer af te halen? Alleen om je ‘mooier’ te voelen? Als je net geboren bent draag je ook geen make up en vind ook iedereen je prachtig. Mensen hebben maar te accepteren hoe je eruit ziet. Zonder make up. Wanneer je jezelf accepteert zoals je bent, heb je geen make up nodig om je mooi te voelen.

Vroeger was make up iets speciaals, dat deed je op naar een feest of bruiloft, wellicht een crematie. Maar nu lijken veel vrouwen de deur niet meer uit te durven zonder, echt te idioot voor woorden wat mij betreft! En daarbij zit echte schoonheid niet van buiten, maar van binnen. Je kunt je nog zo mooi maken van buiten maar als je innerlijk rot is, zal je nooit mooi worden. Tenzij je iets aan jezelf veranderd.

Hebben, hebben, hebben

Of mensen die wekelijks of om de 2 weken of zo naar de kapper gaan, why?? Doodzonde van je geld.

Of zoals ik vroeger wilde; 2 laptops hebben. En waarom? Alleen omdat ik paint wilde blijven gebruiken omdat dat het enige handige fijne windows programma is. Maar nu denk ik; ok laat maar. Ik vraag wel aan andere mensen om een plaatje voor me te maken als ik dat wil. Die wel met photoshop om kunnen gaan (lees: ik heb daar dus absoluut geen geduld voor).

Net als dat ik voorheen wilde hebben wat anderen hadden omdat ze daar zo blij mee waren. Tja ook ik ben niet perfect, ik wilde een tijdje terug heel graag een spiegelreflex camera hebben en die kwam er dus ook. Ik had er grootse plannen mee, maar uiteindelijk heb ik het ding 1x gebruikt en daarna belandde hij in de kast. Grote spijt had ik van die aanschaf want dat heeft me echt een paar honderd euro gekost. Gelukkig kon ik hem wel nog verkopen, dus kreeg ik nog een klein beetje geld terug, maar toch zonde van al het geld wat ik wel mis gelopen ben.

Allemaal dingen die niet nodig zijn om te overleven in deze wereld. De wereld vergaat niet als je iets niet bezit of ergens geen of minder geld aan uit geeft. Uiteindelijk maakt dit mij zelfs een gelukkiger mens dat ik aan dit soort dingen geen geld meer uit geef. Want hierdoor hou ik veel meer geld over dan wanneer ik dat wel zou doen. En daardoor kan ik weer sparen!

Wel heb ik mijn dingen waar ik wél geld aan uit geef. Maar ook dat doe ik met een budget. Zodat het niet de spuigaten uit loopt. Zo heb ik een potje voor uitjes. Omdat ik het leuk vind om soms met vrienden wél een keer uit eten te gaan, of om een dagje weg te gaan en dan ergens te lunchen. Want ja ik heb een hekel aan brood meenemen. Vooral in de zomer, dat wordt altijd zo viezig en klef! Of je haalt het geplet uit je tas, nou dan hoef ik al niet meer. Daar staat tegenover dat ik ook net zo goed een half dagje uit kan gaan door in het bos te gaan lopen met eigen drinken mee. Of gewoon een wandeling buiten te maken. Snacks mee van thuis voor de kleine trek en mijn dag is prima!

Ieder zijn ding!

Zo heeft iedereen zijn of haar keuzes. Ik bespaar namelijk ook absoluut niet op apparatuur. Ik wil gewoon goede kwaliteit die 100% aan mijn eisen voldoet en waarop ik niet een uur hoef te wachten tot het eindelijk opgestart is (laptop). Of die eigenwijs gaat updaten wanneer je dat niet wilt zodat je nog niet gelijk aan de slag kunt (windows). Doe mij dan maar die dure macbook. Want ja dat scheelt een hoop chagrijnige uurtjes en ergernissen, dus daar wil ik best voor betalen.

Al probeer ik dat als nog dan wel met korting te krijgen. En nee aan refurbished doe ik niet, dat vind ik in verhouding nog te duur voor wat je krijgt. En vaak is het niet eens zo goed als een nieuw apparaat, blijkt uit onderzoek hoorde ik laatst op tv. Dus never mind! Voor wie er wel tevreden mee is; prima! Maar waarschijnlijk hebben jullie weer andere dingen waar ik nooit geld aan uit zou geven.

Wat is jouw guilty pleasure waar je veel geld aan uit geeft? Die van mij dus apparatuur. Of bezuinig jij echt op alles wat veel geld kost?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.