Blogs die ik volg

20 oktober 2018 9 Door Marìs

Blogs die ik volg. Vorige week konden jullie zien hoeveel extra inkomsten er in september binnen kwamen. Deze week vertel ik jullie welke blogs ik allemaal volg! Wellicht zit er nog iets leuks voor je tussen! Dit is eind augustus al geschreven, dus ik volg inmiddels nog wel wat nieuwe blogs die hier nog niet tussen staan!

Blogs die ik volg

Blogs die ik volg. Vandaag heb ik wat tips voor jullie van andere (geld)blogs die ik volg. De meeste zijn allemaal financiële blogs, maar er zit hier en daar een uitzondering tussen. Ik ga per blog een kopje aanmaken en dan vertel ik kort over wat voor blog het is en waarom ik deze blog fijn vind.
Mochten jullie nog meer tips voor mij hebben van (Nederlandse!!) blogs met hetzelfde onderwerp dan hoor ik het natuurlijk graag, wie weet ga ik die dan ook nog volgen. Mits ze actief zijn. Ik noem hieronder ook alleen de blogs die op dit moment (redelijk) actief zijn.

The happy financial

Dit is de eerste financiële blog die ik ging volgen. Hoe ik op de blog van Marjan terecht kwam zou ik echt niet meer weten, maar dat geldt voor bijna alle blogs. Wel weet ik dat ik via deze blog ook op meerdere financiële blogs terecht gekomen ben.
Deze blog sprak mij aan omdat ik zelf sinds een tijdje best veel met geld bezig ben en met hoe ik mijn leven financieel zo goed mogelijk kan inrichten. Dus ging ik deze blog volgen. Helaas schrijft ze tegenwoordig wel minder artikelen dan toen ik haar net ging volgen. Wel maakt ze nu video’s. Dus voor de liefhebber, kun je haar ook volgen op Youtube.

PorteRenee

Na The happy financial kwam ik deze blog van Renee tegen waar ik enorm veel inspirerende artikelen vond en steeds meer geïnteresseerd raakte in hoe mensen hun financiën regelen. Er zijn hier super veel leuke artikelen en handige tips te vinden, dus zeker de moeite waard om deze blog in de gaten te houden!

Emigreren Gran Canaria

Zoals de titel al doet vermoeden is dit geen financiële blog. Maar wel een hele leuke blog met allerlei weetjes en informatie over het Canarische eiland: Gran Canaria. Melissa schrijft altijd met passie over Gran Canaria, zij heeft er zelfs een aantal jaren gewoond dus weet alle ins en outs van het eiland. En aangezien mijn liefde voor het eiland net zo groot is vind ik het erg leuk om haar blog te volgen.

Lekker leven met minder

Adine schrijft altijd hele leuke en interessante artikelen. Naar wat ik lees weet zij veel op financieel gebied, dus ik kijk er altijd weer naar uit om blogs van haar te lezen. Ik heb hier ook al best wat handige tips en weetjes gekregen, dus het is zeker de moeite waard om deze blog te volgen! Ook komt er met enige regelmaat een artikel online over beleggen, wat ik ook heel interessant vind.

Simpel rijk leven

Janine heeft ook een leuke financiële blog om te volgen. Ook hier verschijnen met enige regelmaat leuke en interessante artikelen op haar blog. Zo krijg je regelmatig een kijkje in het financiële leven van andere mensen, lees je over hypotheken, de weg naar financiële vrijheid en andere financiële artikelen. Dus ga deze blog ook zeker volgen!

Life 4 moms & moms 4 life

De titel van de blog doet het niet vermoeden, maar ook dit is een financiële blog! Zij schrijft onder anderen over besparen, haar werk en over extra inkomsten en waar zij deze vandaan haalt. Kortom; ook weer heel interessant, want dat wil natuurlijk iedereen wel weten! Ik tenminste wel 😉

Meer geld minder stress

Op deze blog komen leuke financiële blogs en binnenkort ook blogs over minder stressvol leven voorbij. Sjoukje is even weg geweest, maar zij is nu weer terug. Met een kleine twist in haar artikelen, maar het blijft natuurlijk ook nog steeds gewoon over geld gaan (gelukkig!).

Blogs die ik wat korter volg, maar ook leuk vind

Dan komt er nu een rijtje met blogs die ik een stuk korter volg, maar in korte tijd toch al erg leuk ben gaan vinden. Want ik blijf altijd uitkijken naar nog meer nieuwe financiële Nederlandstalige blogs.

Two Pennies

De naam van de blog zegt het al een beetje. Dit is een duo. B & M bloggen over hun financiën, het extra aflossen van je hypotheek, beleggen en over hun (be)spaaravonturen.
Ik volg ze nog niet zo heel lang, maar ben wel al dol op hun artikelen!

Gelddromer

Deze dertiger blogt over zijn weg naar financiële vrijheid. Hier komen updates voorbij over hoe het maandelijks gaat met de financiën en het aflossen van hun hypotheek. Investeren, de maandlasten laag houden en sparen is wat zij graag doen.

De budgetman

Op deze blog wordt geschreven over beleggen, geld besparen, spaargeld en natuurlijk ook over de woningmarkt/ hypotheken. Zij houden graag net als velen hun maandlasten zo laag mogelijk, maar wel zonder dat ze er het genieten voor in hoeven te leveren. Er wordt hier uiteraard geschreven over persoonlijke ervaringen. Maar ook daarvan kun je veel leren vind ik!

Zuinige man

Deze blog gaat over financieel onafhankelijk worden door zuinig aan te leven. Daarnaast dus ook over; bezuinigen, besparen, sparen en aflossen van schulden. Kortom; alles wat erbij hoort om financieel onafhankelijk te worden. Regelmatig komt er een update over hoeveel geld er uitgegeven is en hoeveel energie er verbruikt is en wat dit kostte. Ook is er een leuke rubriek ‘de portemonnee van’, waarin je kunt meekijken met de financiën van andere mensen/ gezinnen.

Finance Monkey

Saska wil graag persoonlijke financiën weer leuk maken. Zij schrijft over besparen en investeren en alles wat daarbij komt kijken. Dus gewoon haar weg naar Financiële vrijheid, haar (extra) inkomsten en passief inkomen. Daarbij horen ook minimalisme en budgetteren.

Op naar een koophuis

Op deze blog wordt je ook meegenomen in de financiële weg die deze mensen bewandelen. Zo wordt er geschreven over investeren, sparen, besparen en aflossen op de hypotheek. Deze blog volg ik echt pas sinds vrij kort, dus verder kan ik er nog niet heel veel meer over vertellen. Ik zou zeggen: neem zelf een kijkje!

Welk van deze blogs volg jij al? En heb je hier nog leuke nieuwe ideeën gevonden van blogs die je wilt gaan volgen?