De koopjesbak

De koopjesbak

19 maart 2022 4 Door Marìs

Recent kocht ik een product waar een kortingssticker op zat en toen vroeg ik mij af; kijken jullie in de koopjesbak?

De koopjesbak

De koopjesbak

Sommige supermarkten hebben er een speciale bak voor, ik noem het; de koopjesbak. Een schap of bak met producten die aan de datum zijn en daarom met korting verkocht worden, in plaats van voor de volle prijs. En bij sommige supermarkten liggen deze producten gewoon vooraan in de normale schappen.

Leestip: Wat staat er dit jaar op mijn programma!

Nu vroeg ik mij af hoe jullie omgaan met die koopjesbak. En wat vinden jullie handiger? Dat de producten met korting gewoon op hun plek liggen, bij de producten die nog wel een langere houdbaarheidsdatum hebben, of juist in een aparte koopjesbak? Persoonlijk vind ik het veel handiger als alle producten waarop zo’n sticker zit in 1 bak liggen. Dan kun je gewoon naar die bak toe gaan om te kijken of er iets tussen ligt wat je toevallig nodig hebt. En dan weet je in 1 klap of je ergens extra korting op krijgt of niet.

Hoewel als de producten in het normale schap liggen, je ze ook wel zult zien. Zo kocht ik vorige week een zakje soepgroente die diezelfde dag nog op moest. En dat kwam goed uit, want ik ging die dag ook soep maken. Het zakje met de kortingssticker lag vooraan, dus die kon ik mooi meepakken. Na het eerst bekeken te hebben om te zien of de inhoud er nog goed uit zag. Daarnaast was het zakje ook nog in de gewone bonus, dus kreeg ik nóg meer korting. Bij elkaar kreeg ik in totaal de helft korting, mooi meegenomen!

Zelf ben ik stiekem best wel fan van koopjesbakken in supermarkten. Ik ga er niet altijd bewust naar op zoek, omdat ik nooit weet welke supermarkten een aparte bak hiervoor hebben en welke supermarkten het gewoon in de schappen terugleggen mét kortingssticker. Behalve van de grote blauwe supermarkt. Daarvan weet ik dat ze het gewoon in de schappen leggen met kortingssticker, omdat ik daar gewoon wekelijks kom. Dit is de enige supermarkt die bij mij op loopafstand zit.

Gaan jullie in de supermarkt altijd op zoek naar producten uit zo’n bak/ met een kortingssticker? En weet je dan ook echt op welke momenten van de dag je hiernaar moet kijken? Sommige mensen weten namelijk precies hoe laat die stickers erop geplakt worden en gaan dan rond die tijd naar de supermarkt toe. Doe jij dat ook? Zelf heb ik er geen idee van hoe laat dit gedaan wordt. En hoe werkt het als je zelf een product tegen komt in de schappen wat die datum op moet? Ga je dan om zo’n sticker vragen? Of niet? Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie met dit soort dingen omgaan!

Zelf kijk ik altijd naar of ik een product op mijn boodschappenlijstje heb staan. Zo ja, dan gaat het in mijn mandje, en zo niet, dan blijft het lekker in de winkel liggen. Tenzij ik mezelf op iets wil trakteren wat zo’n sticker bevat. Maar dat komt niet zo heel vaak voor. Want meestal als ik mezelf trakteer zijn dat over het algemeen geen heel gezonde dingen. Hoewel een flesje verse sap er altijd wel in gaat! En dat is dan weer een stuk gezonder dan bijvoorbeeld een frikandelbroodje. Om maar een voorbeeld te geven.

Ik let er dus altijd even op als ik bij het schap sta of er ergens een sticker op zit. Want ja, korting is gewoon altijd welkom! Daarnaast vind ik het ook erg zonde als ze iets weg zouden gooien wat ik wellicht nog kan gebruiken. Want verspilling/ eten weggooien is gewoon altijd zonde, en ook niet nodig.

Leestip: Online wat extra geld verdienen kan hier!

Ben jij ook zo’n fan van de koopjesbak in de supermarkt? En ga je bewust op zoek naar die bak, of naar producten met korting? Of heb jij ook van tevoren al een lijstje gemaakt met je benodigdheden waardoor je alleen iets meeneemt als het ook echt op je lijstje staat?

De koopjesbak