Grip op je geld, wat mij het beste geholpen heeft

Grip op je geld, wat mij het beste geholpen heeft

16 oktober 2018 1 Door Marìs

Grip op je geld, wat mij het beste geholpen heeft. Vorige week konden jullie helaas even geen artikel zien. Ik ging ziek op vakantie en eenmaal daar kon ik geen foto’s uploaden. Deze week even geen fotodagboek, want ik ben nog steeds lekker op vakantie!

Grip op je geld, wat mij het beste geholpen heeft

Grip op je geld, wat mij het beste geholpen heeft

Grip op je geld, wat mij het beste geholpen heeft. Mijn uitgaven had ik al heel lang op een rijtje staan. Maar recent sinds ik My weekly Moneyzz schrijf, ben ik eigenlijk pas mijn inkomsten gaan opschrijven. En toen zag ik pas dat er eigenlijk veel meer binnen komt dan ik dacht. En dat vond ik erg leuk!

Nog recenter besloot ik om een kasboekje bij te gaan houden met mijn inkomsten en uitgaven zodat ik over een tijdje terug kan zien hoeveel ik minimaal per maand verdien. Mijn inkomsten verschillen elke maand weer, dus extra interessant voor mij om dat goed in de gaten te houden.

Wat mij dus het allerbeste geholpen heeft is alles opschrijven. Alle extra inkomsten, maar ook mijn maandelijkse uitgaven. Ook hou ik in My weekly Moneyzz bij hoeveel ik wekelijks uitgeef aan mijn boodschappen. Wat zorgt voor nog meer overzicht. Verder hou ik ook alle overige uitgaven bij. Wanneer ik iets extra’s uitgeef dan schrijf ik meteen dezelfde dag nog op waar ik dat aan uitgegeven heb. Zo hou ik mijn overzicht compleet. En zo zie je ook meteen of er nog iets is wat je kunt schrappen.

Of dat er iets is waar je misschien te veel geld aan uitgeeft. Het allerbelangrijkste is dus een totaaloverzicht. Het klinkt misschien heel cliché, maar het is echt zo. Want dan wordt je je pas goed bewust van je inkomsten en uitgaven en dan kun je ook strakker gaan budgetteren. En wanneer je strakker gaat budgetteren, hou je weer meer geld over!

Dat geld wat je dan weer over houdt, of extra inkomsten die je nu ook opschrijft, kun je dan meteen naar je spaarrekening of beleggingsrekening overmaken! Zo hou je ook écht meer geld over. Want het zou zonde zijn als je dat geld dan ook meteen weer gaat uitgeven.

Hoe hou jij grip op je geld? En hebben jullie nog meer tips voor mensen die er misschien niet zo goed in zijn, of die er net mee beginnen? Laat het weten in de reacties, zo help je andere lezers weer verder!