Heb je ooit geld uitgegeven aan zingen?

Heb je ooit geld uitgegeven aan zingen?

17 maart 2022 4 Door Marìs

Heb je ooit geld uitgegeven aan zingen? Dat vroeg ik mij af. Want er zijn natuurlijk énorm veel mensen die zingen. Sommigen alleen onder de douche anderen professioneel.

Heb je ooit geld uitgegeven aan zingen

Heb je ooit geld uitgegeven aan zingen?

Zingen vinden wij bijna allemaal leuk om te doen en daarom vroeg ik mij af; heb je ooit geld uitgegeven aan zingen? Dit kun je natuurlijk heel breed zien; van zangles, tot koor, tot meezingen tijdens een concert of als je héél streng kijkt zélfs zingen onder de douche, omdat je dan water verbruikt. Maar dat laatste is wel héél ver gezocht, want douchen moet je sowieso, of je nou zingt of niet. Maar wellicht blijf je wel langer onder de douche staan als je aan het zingen bent. Dan telt het natuurlijk wel weer.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Al van kleins af aan ben ik dol op zingen. Ik zong thuis altijd mee met de radio en ik kocht ook cd’s waar ik altijd mee meezong. Ik word oprecht gewoon blij van zingen. Ook vroeger op de basisschool (in groep 7) zongen wij regelmatig in de klas. De eerste keer dat er geld werd uitgegeven aan zingen was toen ik nog op de basisschool zat, toen heb ik bij de muziekschool op een klein koortje gezeten. Later werd er geld uitgegeven aan musicalklas van de plaatselijke balletschool, waarbij we dus ook regelmatig zongen. En vlak daarna ook voor privé zangles, totdat de lerares stopte vanwege een hersenbloeding. Deze kreeg ik cadeau van mijn tante en later betaalde mijn moeder die lessen. Dat zijn de keren dat ik er zelf dus niks voor hoefde te betalen.

Maar er kwamen daarna nog véle keren waarvoor ik wél betaalde. Zo heb ik meegedaan aan een musical projectkoor, dat kostte destijds geloof ik 50 euro. Dan kregen we 4 repetities en daarna ook meteen een optreden op de muziekavond van de leraar, gecombineerd met zijn leerlingen. Het thema was musical, maar dat was waarschijnlijk al wel duidelijk 😉

Ook heb ik 3 jaar lang bij een showkoor gezeten. Zingen combineren met choreografie. Totdat deze ophield te bestaan omdat helaas steeds meer mensen ermee stopten. Per jaar was dat zo’n 325 euro, dus doe dat bedrag maar keer 3. Tussendoor deed ik weer mee aan een ander projectkoor, namelijk het voedselbankkoor. Daarmee traden we op in de Arena tijdens de Toppers in concert. We kochten dan het shirt wat we moesten dragen tijdens het optreden voor ik geloof 25 euro. En de opbrengst ging uiteraard naar de voedselbank. Dat was een hele leuke ervaring, de sfeer was echt geweldig toen!

In diezelfde periode had ik ook weer zo’n anderhalf jaar privélessen a 45 euro per les. Daar zijn dus ook velen honderden euro’s naartoe gegaan. Die lessen stopte uiteindelijk omdat mijn docente ging emigreren. Daarna trad ik veel op, dus kocht ik een karaoke machine, of hoe je het wilt noemen, in elk geval een machine waarop ik mijn telefoon kon aansluiten en de muziek kon afspelen én met een microfoon. Deze gebruikte ik ook bij een optreden op een huwelijk van een vriendin. Daarna liep ik een hersenkneuzing op, dus was het even klaar met de pret.

Na een paar jaar begon het toch weer te kriebelen en volgde ik 2x een weekendcursus bij de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam. Iedereen die wilde kon daaraan meedoen, dat was namelijk de Singing Saturday cursus. Wat die gekost heeft weet ik eigelijk niet meer zo goed, volgens mij ook ergens in de 300 euro. Ook zat ik daarna weer op een koor a 32,50 per maand. Dit deed ik ook weer een langere tijd. Het zingen zal altijd wel blijven kriebelen! Of dat nou privé zangles is of bij een (project)koor, dat maakt mij niet zoveel uit.

Leestip: Online extra geld verdienen om uit te geven aan zingen of een andere hobby!

Heb jij ooit geld uitgegeven aan zingen, in de breedste zin van het woord?!

Heb je ooit geld uitgegeven aan zingen