Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen

Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen

11 april 2018 28 Door Marìs

Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen. Deze week vertel ik jullie hoe je ongemerkt zoveel mogelijk geld kunt sparen. Want het is mogelijk om bijna ongemerkt geld te sparen.

Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen

Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen

Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen. Hoe doe je dat? Dat vertel ik jullie vandaag! Ik heb hier namelijk diverse tips voor die je kunt toepassen. En sommige dingen zijn heel voor de hand liggend, over andere dingen heb je misschien nog niet nagedacht.

De eerste tips

Ik denk dat de eerste en de beste tip is om een spaarrekening te hebben waar je niet direct bij kunt. Dat betekend niet dat je je geld vast moet zetten, maar wel dat het handig is om je spaarrekening te hebben bij een bank waarop je niet je betaalrekening hebt. Zo zie je het geld namelijk niet direct elke keer staan en ga je je ook niet rijk voelen terwijl je dat (nog) niet bent. Zelf heb ik dit ook toegepast, mijn betaalrekening loopt bij ING en de meeste van mijn spaarrekeningen bij Moneyou. En dit bevalt mij prima.

En de volgende tip is om al automatisch elke maand geld te sparen. Kies een vast bedrag uit wat je wilt sparen en plan die opdrachten in elke maand net nadat je salaris gestort is. Wanneer je dit namelijk ziet als een rekening die betaald moet worden, mis je het op een gegeven moment ook niet meer. Want je weet niet beter dan dat het geld van je rekening gaat.

Supermarkt tips

Een hele bekende tip, maar eentje die wel heel goed werkt wat mij betreft is kooppunten/ koopzegels sparen bij de supermarkt. Je merkt het niet dat je boodschappenbedrag net iets hoger is, dus je spaart zo ongemerkt een leuk bedrag bij elkaar per jaar. Wanneer je dit geld ziet als onverwachtse inkomsten en dit dus wegzet naar je spaarrekening heb je al makkelijk 100 euro extra gespaard in 1 jaar tijd.

Nog een supermarkttip is; aanbieding gekocht? Kijk wat het product normaal kost en gooi het verschil in je spaarpot. Zo heb je heel simpel alweer wat geld gespaard.

Had je geld over van je boodschappenbudget deze week? Gooi dit dan ook in je spaarpot! Zo vul je die spaarpot ook lekker snel.

Wat je ook nog kunt doen is standaard 2 euro per week (van je boodschappenbudget of waar je het ook kunt missen) in je spaarpot gooien. Wanneer je namelijk 2 euro per week in je spaarpot gooit, heb je aan het eind van het jaar al 104 euro gespaard. Hoe makkelijk ging dat! Dat ben ik nu zelf ook aan het doen voor het eerst en dat bevalt me tot nu toe prima. Al moet ik zeggen dat ik het niet altijd redt, maar dat compenseert dan altijd wel weer met een andere week wanneer ik weer net wat meer boodschappenbudget over hou. Want dat gaat in dezelfde spaarpot.

Rente

Heb je weer rente ontvangen op je spaarrekening? Rond je saldo dan af naar boven! Want hoe irritant staat 101,98 op je rekening? Maak er 105 euro van en je hebt meteen weer een heel klein beetje extra geld gespaard. Wanneer je een kwartaalspaarrekening hebt en je dit dus 4x per jaar doet, spaar je ongemerkt toch net weer iets meer dan wanneer je alleen je rente laat staan.

Nog 2 potjes tips

Beloon jezelf als je een kutklus gedaan hebt. Heb je een hekel aan schoonmaken? Ik wel! Beloon jezelf dan door bijvoorbeeld 1 euro in een spaarpot te gooien wanneer je dit gedaan hebt. Zo geeft het je toch nog een goed gevoel!

Maak een strafpot. Wanneer je een keer vloekt terwijl je dat eigenlijk niet wilt, gooi je elke keer een bedrag in de pot. Of wanneer je weer eens je telefoon oppakt tijdens het eten, of tijdens een gesprek met iemand anders. Elke keer dat je zulke dingen doet die je bijvoorbeeld wilt afleren, gooi dan geld in de spaarpot. Wedden dat hij snel gevuld is!

De laatste tips

En dan nu de laatste tips voor ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen. Meld je aan bij spaarsites, zoals Euroclix. Wanneer je lid bent zoals meerdere site’s zoals ik en je elk keer je uitbetalingen weg zet naar je spaarrekening spaar je weer een leuk bedrag extra per jaar! Zelf levert mij dat ruim 300 euro per jaar op (2017), dus dat is mooi meegenomen!

Heb je opslag gekregen? Reken jezelf dan niet rijker dan je was, maar zet het extra bedrag standaard weg naar je spaarrekening! Wanneer je dit standaard doet, spaar je ook weer een leuk bedrag zonder dat je het echt door hebt.

Komt er geld binnen omdat je iets verkocht hebt, of is je vakantiegeld binnen of ander extra geld? Zet het meteen weg! Meteen naar die spaarrekening zetten die je niet ziet, zodat je geldbedrag weer een flink stuk kan groeien!

Heb jij nog meer tips om geld te sparen op een makkelijke manier of zonder dat je het door hebt? Laat het mij en de lezers weten in een reactie!