Jezelf motiveren

Jezelf motiveren

6 november 2021 2 Door Marìs

Vandaag heb ik het met jullie over jezelf motiveren. Dat kun je doen op welk vlak je maar wilt.

Jezelf motiveren

Jezelf motiveren

Jezelf motiveren kun je doen op meerdere vlakken. Op gebied van werk als je geen zin hebt om weer te gaan werken na een vakantie. Of op financieel gebied, omdat je even een dipje hebt en het nog zo lang lijkt te duren voordat je je doel(en) bereikt. Verzin het maar.

Leestip: Spaarmeters maken!

Wat mensen vaak afleiding geeft van bijvoorbeeld geen zin hebben om te werken, is leuke dingen. Iets leuks te doen hebben in je leven. Op financieel gebied kun je denken aan je doel nog eens goed voor ogen houden en een spaarmeter maken, zodat je steeds weer vakjes kunt inkleuren. Dat werkt stimulerend. Zelf gebruik ik ook spaarmeters om in te kleuren!

Maar deze keer heb ik een oppepper nodig op persoonlijk gebied. Omdat het einde van mijn contract nog zo lang lijkt te duren. Daarom ga ik een aftellijst maken. Na het eind van mijn contract ga ik namelijk een weekje naar Texel en daar heb ik onwijs veel zin in. Herfst en winter vind ik maar niks. Alleen de kerst is leuk.

Mijn aftellijst bestaat uit een paar blanco pagina’s met alle data erop totdat ik ga. Per dag staat erbij hoeveel nachten slapen het nog is. Heerlijk om dat aantal elke dag te zien afnemen! Daarnaast ga ik ook het aantal échte werkdagen ergens erin zetten en die aftellen, want dat zijn er al een stuk minder! Verder komen alle leuke dingen/ afspraken die ik tussendoor heb erop te staan. Zoals bijvoorbeeld het etentje met mensen van mijn werk binnenkort. En kerst natuurlijk, de dag dat ik het met mijn moeder vier dan. Want dat vind ik de leukste dag, verder is het gewoon lekker weekend.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd, als jullie weleens een dipje hebben, dat dingen nog zo lang lijken te duren/ ver weg lijken, wat doe je dan? Jezelf zielig vinden? Of onderneem je actie! Ik onderneem zelf graag actie. Dat leidt me af van de gedachte dat het lang duurt. Ik ga dan heel bewust tussendoor wat leuke dingen plannen. Dan gaat de tijd weer een stuk sneller!

Leestip: Makkelijk online extra geld verdienen!

Wat doe jij als je een dipje hebt op welk gebied dan ook? Hoe motiveer jij jezelf? De manieren die ik hierboven noem helpen mij altijd heel goed. Wat helpt jou het beste?

Jezelf motiveren