Spaarmeters maken

Spaarmeters maken

20 februari 2021 8 Door Marìs

Digitaal sparen kan wat saai zijn, maar om dat leuker te maken kun je spaarmeters maken! Je kunt allerlei dingen verzinnen. Gewoon een saaie meter, maar bijvoorbeeld ook een palmboom.

Spaarmeters maken

Spaarmeters maken

Je kunt zelf heel makkelijk spaarmeters maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel een spaarmeter voor maken. Het kan natuurlijk gewoon een saaie meter zijn, met vakjes om in te kleuren, maar je kunt ook specialere spaarmeters maken.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

We sparen met zijn allen natuurlijk veel meer digitaal dan vroeger. Vroeger had men meer contant geld in spaarpotten. Maar tegenwoordig kan alles zo gemakkelijk online en willen we geen contant geld meer in huis hebben. Dus wordt sparen door veel mensen gezien als ietwat saai, of in elk geval kunnen ze zich er minder bij voorstellen. Want je ziet niet fysiek hoeveel je nou eigenlijk al gespaard hebt. Dat kun je gemakkelijk oplossen door het maken van spaarmeters.

Zoals ik net als schreef kun je een simpele meter tekenen en bij elk vakje een bedrag schrijven. Wanneer je dat bedrag erbij gespaard hebt, kun je dan weer een vakje inkleuren. Maar je kunt ook wat creatiever zijn en zoiets tekenen als bijvoorbeeld; een huis, een auto, of een palmboom. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Als je niet zo goed bent in tekenen, kun je natuurlijk altijd een palmboom of auto uitprinten, rondom uitknippen en daarna je uitgeknipte voorwerp omtrekken op papier. En tadaaa daar is je auto! Of je palmboom of huis 😉 Hoewel de meeste mensen op zich nog wel een huis kunnen tekenen, dat is niet zo lastig.

Maar op die manier kun je sparen wel weer wat fysieker maken. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om elke keer een vakje in te kleuren wanneer je weer een mooi bedrag erbij gespaard hebt. Dat is ook motiverend, want mensen willen meestal graag dingen afmaken waar ze aan beginnen. Als je dan eenmaal begint met iets inkleuren, wil je dat ook graag afmaken en doe je wellicht ook meer je best om te sparen. Want hoe meer je spaart, hoe sneller je tekening ingekleurd is.

Zelf heb ik een paar van die simpele spaarmeters en 1 palmboom. Die palmboom heb ik 1x uit de losse hand getekend en daarna gewoon steeds overgetrokken. Overigens heb ik die gewoon nagetekend van een plaatje op de welbekende zoekmachine.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Gebruik jij ook spaarmeters? Of lijkt het jou leuk om die te gebruiken? Wat voor spaarmeter lijkt jou het leukste om te hebben/ gebruiken?

Spaarmeters maken