Lastig om in te leveren

Lastig om in te leveren

17 juli 2020 8 Door Marìs

Lastig om in te leveren. We zijn allemaal een bepaald uitgavenpatroon gewend. En daardoor vinden we het over het algemeen lastig om iets in te leveren.

Lastig om in te leveren

Lastig om in te leveren

Lastig om in te leveren. Omdat we een bepaald uitgavenpatroon gewend zijn, is het lastig om later weer te moeten inleveren. In inleveren zijn we niet zo heel goed. Daarvoor moet je jezelf weer nieuwe gewoonten aanleren. Maar wat nou als je een stapje terug móét doen?

Leestip: Makkelijk geld verdienen!

Het kan ons allemaal zomaar gebeuren. Door welke onverwachte situatie dan ook, kan het zo zijn dat je een stapje terug zult moeten doen. Dat je iets moet inleveren. Dat vind natuurlijk niemand leuk, maar soms is het niet anders. Want wanneer dit nodig is en je doet het niet, kom je waarschijnlijk in de financiële problemen terecht en dan ben je alleen maar nóg verder van huis.

Wanneer jij iets zou moeten inleveren, wat zou dat dan zijn? Wat zou jij met gemak kunnen inleveren en waar zou jij meer moeite mee hebben? Los van het feit dat je als het goed is ook een buffer hebt. Laat het weten in de reacties!

Ik zou met gemak prijzen gaan vergelijken om te kijken waar ik op kan besparen qua verplichte uitgaven. En of er op dat moment iets is wat ik kan schrappen. Hier zou ik persoonlijk geen moeite mee hebben, omdat dit min of meer al een klein beetje routine is geworden.

Ik zou er meer moeite mee hebben als ik niet meer zou kunnen sparen om mijn buitenlandse vriendinnen te bezoeken, als ik niet meer maandelijks kan beleggen of investeren, maar ook als ik mijn auto weer zou moeten inleveren. Want ik moet zeggen dat ik inmiddels al erg gehecht ben aan mijn auto, ook al heb ik hem pas kort. Het verrijkt mijn leven erg voor mijn gevoel, omdat ik meer tijd over hou en dus meer energie heb. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld ook wat vaker mijn oma opzoeken en dat verrijkt mijn leven. Want ik ben blij en dankbaar dat ik haar nog kán opzoeken.

Leestip: Hoeveel buffer hou jij aan?

Wanneer jij iets zou moeten inleveren, wat zou dat dan zijn? Wat lever je met gemak in en wat zou jou meer moeite kosten?

Lastig om in te leveren