Niet weggooien en 2e hands kopen

Niet weggooien en 2e hands kopen

3 mei 2018 1 Door Marìs

Niet weggooien en 2e hands kopen. Deze week vertel ik jullie waarom we niet zoveel moeten weggooien en misschien een wat vaker 2e hands moeten kopen.

Niet weggooien en 2e hands kopen

Niet weggooien en 2e hands kopen

Niet weggooien en 2e hands kopen! We zijn snel geneigd om dingen weg te gooien wanneer we ze niet meer gebruiken. Zelf vind ik dat enorm zonde, omdat je er toch ooit geld voor betaald hebt. En heb je het gekregen dan heeft iemand anders er geld voor betaald. Dus eigenlijk gooi je ook min of meer geld weg. Daarom probeer ik zelf altijd om dingen te verkopen die ik niet meer wil hebben/ niet meer nodig heb. Wanneer dit niet lukt, dan breng ik het naar de kringloopwinkel.

Wat ik te koop aanbiedt of naar de kringloop breng, is altijd nog helemaal heel en prima te gebruiken. Als iets kapot is, dan gooi ik het pas weg. Als het niet meer te maken is. We weten allemaal dat recyclen natuurlijk veel beter is voor het milieu dan dingen weggooien. Maar dat geldt ook voor dingen nieuw kopen.

Wanneer wij aan winkels het signaal afgeven dat er vraag is naar bepaalde producten, zullen zij dit in overvloed blijven maken. Er is ten slotte vraag naar. Maar heb je eerst wel eens bij een kringloopwinkel gekeken of ze daar misschien hebben wat je zoekt?
Zo help je het milieu een handje mee, maar het is ook leuk voor je portemonnee!! Want vaak zijn spullen van de kringloopwinkel natuurlijk veel goedkoper! En misschien nog wel leuker dan iets wat je nieuw in de winkel koopt. Want dat geen wat je in de kringloop vind is vaak unieker en bij de winkel liggen er tig producten van in het schap.

Wellicht een idee voor wanneer je een volgende keer op zoek gaat naar spullen voor in je keuken of servies of een cadeautje. Er is tegenwoordig zoveel te vinden in de kringloopwinkel! En er zitten vaak nog leuke dingen tussen ook!

Leestip: Goedkoop je verjaardag vieren!

Koop jij weleens iets in de kringloopwinkel? Of ren je gewoon gelijk naar de winkels? En wat doe jij met spullen die je niet meer gebruikt?