Goedkoop je verjaardag vieren

Goedkoop je verjaardag vieren

2 mei 2018 5 Door Marìs

Goedkoop je verjaardag vieren. Deze week vertel ik jullie hoe je goedkoop je verjaardag kunt vieren.

Goedkoop je verjaardag vieren

Goedkoop je verjaardag vieren

Goedkoop je verjaardag vieren. Het kan echt! Misschien vind je het zelf eerst even wennen, maar je gasten vinden het gewoon prima hoor!

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is tegenwoordig op verjaardagen te vinden. Hele mooie (en ongezonde) taarten gemaakt met cake en fondant en marsepein. De mooiste creaties kun je ermee maken. Maar is taart persé nodig? Voor een kind is het leuk als er taart is op een verjaardag, dan bedoel ik met name op de dag zelf en eventueel op een kinderfeestje. Maar voor volwassenen? Zelf vind ik dat namelijk niet nodig. Ik koop alleen taart op de dag zelf, voor mezelf en mijn moeder. Want die is er altijd op de dag zelf.

Maar wanneer ik mijn verjaardag vier bied ik eigenlijk nooit meer taart aan. Vroeger wel, maar langzamerhand is het zo gegroeid dat ik dat niet meer doe. Gewoon omdat ik daar een paar jaar terug geen geld voor had, maar wel gewoon mijn verjaardag wilde vieren. En ja in het begin was ik bang dat iemand er iets van zou zeggen dat er geen taart was. Maar guess what? Niemand zei er een woord over!

Skip de taart

Dus als je goedkoop je verjaardag wilt vieren dan kun je taart gewoon overslaan! Zelf heb ik destijds chips van de Hema neergezet, naturel en paprika (50 cent per zak, dat vonden mensen zo lekker dat ze vroegen waar ik die chips gekocht had!) En ik zette cocktailnootjes neer en komkommer. Klaar! Dat was het. Dat zijn dingen die iedereen wel lust. En mocht je nou nog nét iets meer gezonds neer willen zetten dan kun je ook altijd nog wortels toevoegen, ook dat is lekker om te knagen. Gewoon in stukjes snijden en klaar!

Sinds die tijd verklaar ik mezelf eigenlijk voor gek dat ik jarenlang zoveel geld uit gaf aan allerlei hapjes. Je bent er én heel lang mee bezig en de mensen liggen er echt niet wakker van als er wat minder te eten is! Wat ook nog wel een leuke en vrij goedkope snack is voor als je wellicht veel bezoekers hebt is worstenbroodjes maken. Het enige wat je dan nodig hebt is een blik knakworstjes en een pak bladerdeeg. Beiden door midden snijden en je hebt zo minimaal 20 worstenbroodjes klaar! Nadat je ze in de oven gedaan hebt dan 😉

Hier is iedereen er gek op, dus altijd een goede score! Maar als het er niet is hoor ik ze ook niet, dan eten ze ook gewoon lekker van de chips en nootjes. We hoeven ons ten slotte niet vol te vreten op een verjaardag. Het is gewoon gezellig om met elkaar te kletsen, mensen komen voor jou. Niet voor het eten.

Drinken

Wat drinken betreft kun je ook andere keuzes maken. Want waarom tig flessen frisdrank halen terwijl je dat zelf misschien niet eens drinkt? Wanneer je gewoon begint met koffie en thee en een dranktafel maakt met een kan met water en 1 of 2 keuzes aan drinken, dan schenken mensen dat ook gewoon in! Dan hoef je ook niet op te noemen wat je hebt en kunnen mensen zichzelf bedienen. Kies dan gewoon iets uit wat veel mensen lusten en je bent klaar!

Zelf schenk ik eerst altijd koffie/ thee. En daarna ga ik over op water en meestal staat er dan een pak Dubbelfris (of 2 smaken daarvan) op tafel die ze kunnen pakken. Wel even melden dat het zelfservice is natuurlijk 😉 Ik kies bewust altijd voor Dubbelfris omdat ik zelf niet tegen zoetstof kan en omdat dat in vrijwel alle frisdranken zit. Maar Dubbelfris heeft ook smaken zonder zoetstof! Dus mocht er iets over blijven dan kan ik het gewoon zelf opdrinken en hoef ik niks weg te gooien.

Als je de alcohol weg laat dan scheelt dat je ook al heel veel geld! En nogmaals; als mensen vragen en je zegt dat je het niet hebt dan kiezen ze ook gewoon iets anders! Ze komen ten slotte voor jou en niet om te zuipen.

In het begin schaamde ik mij weleens om te zeggen dat ik iets niet had, maar al snel kwam ik er achter dat mensen gewoon ‘ok’ zeggen en wat anders kiezen. Ze doen helemaal niet moeilijk! Dat zit alleen maar in ons hoofd. Dus inmiddels schaam ik mij niet meer. Mensen weten wat er bij mijn verjaardag wel en niet is en respecteren dat gewoon.

Leestip: Hoe zeg je nee tegen verleidingen!

Hoe lijkt het jou om op zo’n goedkope manier je verjaardag te vieren? Wat zou jij wel of niet neerzetten? En zou jij je schamen om het zo te vieren of schaam jij je er ook niet voor net als ik? Ik vind het namelijk nergens voor nodig om je ervoor te schamen!

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.