Reken al je uitgaven om naar maandbedragen

19 mei 2018 2 Door Marìs

Reken al je uitgaven om naar maandbedragen. Vorige week konden jullie lezen welke acties je moet ondernemen als je schulden hebt of als je dreigt om in de schulden te komen. Deze week geef ik je een uitgebreide goede tip om je financiën op orde te krijgen en houden.

Reken al je uitgaven om naar maandbedragen

Mijn tips is; reken al je uitgaven om naar maandbedragen. Zijn er dingen die je bijvoorbeeld maar 8x per jaar hoeft te betalen? Doe dan je termijnbedrag keer 8 en deel dat vervolgens door 12. Zo weet je hoeveel geld het je per maand kost.

Wanneer je dit op deze manier doet met al je uitgaven, weet je precies of jij per maand teveel geld uitgeeft of dat je goed uit komt. Want misschien kun jij die bedragen niet betalen wanneer je ze maar 8x per jaar hoeft te betalen, maar wel als je er elke maand een bedrag voor reserveert. Zo spreid je de kosten zoveel als je kunt.

Maar wat als…

Weet je nog niet wat je kosten volgend jaar zullen worden? Geeft niks! Wanneer jij van januari t/m augustus betaald hebt, ga dan gewoon van september t/m december door met dat bedrag te reserveren, dan wordt het volgend jaar misschien wel iets duurder, maar dat kun je gemakkelijker rechtzetten dan wanneer je 3 maanden helemaal niks ervoor wegzet!

Dit is hoe ik altijd alles omreken. En hoe je naar mijn mening het beste overzicht creëert van of jij niet eigenlijk toch teveel geld uitgeeft. Geef je teveel uit? Kijk dan of je je boodschappen budget nog omlaag kunt doen, of dat je misschien dat sportschool abonnement kunt opzeggen waar je eigenlijk nog maar 3x geweest bent dit jaar. Valt er niks meer op te zeggen? Dan kun je nog kijken of er bedragen omlaag kunnen door over te stappen.

Ga hosselen!

Gaat ook dat niet meer? Dan is het misschien handig om te kijken naar of je meer inkomsten kunt genereren. Want alleen op die manier kun je dan nog geld over gaan houden. Ga hosselen! Zorg ervoor dat je diverse inkomsten hebt, uit diverse inkomstenbronnen. Valt er dan eentje weg? Dan heb je niet gelijk een probleem! Daar schreef ik al eens een artikel over.

Zelf vind ik dit de beste tip om heel duidelijk op een rijtje te krijgen hoeveel geld je nu eigenlijk nodig hebt per maand en dus ook per jaar.  Daarnaast raad ik je nog aan om een buffer op te bouwen voor onverwachte kosten.

Heb jij al je uitgaven omgerekend naar maandbedragen? En heb jij ook een spaarrekening voor onverwachte kosten? Laat het weten in de reacties!