Spaar niet wat over blijft ná je uitgaven!

20 juni 2018 3 Door Marìs

Spaar niet wat over blijft ná je uitgaven! Vorige week konden jullie lezen hoe ik bespaar op energie. Deze week vertel ik jullie waarom je niet moet sparen wat er over blijft ná je uitgaven. Maar waarom je beter meteen een vast bedrag kunt sparen.

Spaar niet wat over blijft ná je uitgaven!

Spaar niet wat over blijft ná je uitgaven! Dat doen namelijk best veel mensen. Maar dan heb je dus dikke kans dat je nog maar 1 euro over houdt om te sparen en dat zet geen zoden aan de dijk! Daarom val ik maar meteen met de deur in huis; zorg ervoor dat je een vást bedrag per maand spaart! Wat er daarna nog over blijft, kun je altijd nog extra weg sparen.

Want als je ziet dat er nog geld is, dan gaat het gewoon veel sneller op dan wanneer je ziet dat er niet meer zoveel geld is. Dan gaan we ineens zuinig doen. Maar dan is het al te laat om een lekker bedrag weg te kunnen sparen. Want dan is het geld al uitgegeven aan iets wat je waarschijnlijk niet eens écht nodig had. Zonde toch!?

Het slimste is om je inkomsten op te schrijven en een lijst te maken met je uitgaven. Reken dat om naar maandbedragen. Hierover schreef ik al eens een artikel. En dan heb je meteen een goed overzicht! En zo kun je daar dus bij schrijven ‘sparen’. Met het bedrag erachter dat jij minimaal per maand wilt sparen.

Het is namelijk zó belangrijk om gewoon een goede buffer op te bouwen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Want hoe eerder je begint, hoe beter je het later hebt. Een goed begin is het halve werk zeg ik altijd. Omdat dat in dit geval ook écht zo is. Het is namelijk heel lastig om vanuit een ‘valse start’ nog weer goed terecht te komen. Dan moet je sterke wilskracht hebben.

Spaar jij elke maand al een vast bedrag? Zo niet, wil je dit dan gaan doen? Of vind je het wel best zo?