Spullen weggeven

Spullen weggeven

22 maart 2023 6 Door Marìs

Doe jij ook aan spullen weggeven? Een zangmaatje van mij heeft bijvoorbeeld een voedselkast waar ze een paar maanden terug mee begonnen is. We hebben toen allemaal thuis gekeken of we nog dingen hadden om weg te geven.

Spullen weggeven

Spullen weggeven

Nu zijn er tal van initiatieven waarmee je spullen weg kunt geven. Ik noemde in de intro van mijn artikel al even een voedselkastje. Zo af en toe komen mensen dan weer met spullen aan voor in het kastje. En ook ik neem daar soms wat spullen voor mee. Naast het voedselkastje heeft zij ook nog een kast staan met kinderkleding. Ze verpakt het netjes in zakken en ook dat gaat regelmatig op. Het is eigenlijk triest hoeveel mensen zulke initiatieven nodig hebben, omdat ze het anders niet kunnen betalen.

Leestip: Makkelijk online wat extra geld verdienen kan zo!

Verder heb je natuurlijk ook nog de zwerfboeken, mini bieb, of hoe je het noemen wilt. Dit zijn kastjes waarin mensen hun boeken en/ of tijdschriften leggen die ze uit hebben. En natuurlijk zijn er ook daar weer mensen heel blij mee met alles wat ze kunnen krijgen of lenen. Onlangs heb ik zelf diverse nrs Donald Duck en wat pockets gedoneerd voor zo’n kast. Deze persoon heeft een overkapping voor het huis die grotendeels dicht gemaakt is, zodat alle boeken droog blijven. Echt mooi gedaan, er ligt ook altijd heel veel. Zo mooi om te zien hoeveel mensen doneren en weer hiervan genieten.

Naast dat het leuk is om spullen te doneren, omdat het gewoon een goed gevoel geeft, is het ook zo fijn om te weten dat andere mensen er uiteindelijk weer blij van worden. Hoe fijn is het als we elkaar gewoon een beetje blij kunnen maken met dingen die we zelf niet meer nodig hebben, of voedsel voor mensen die het niet zo breed hebben. Of kinderkleding, of wat dan ook.

Hoe bepaal jij welke spullen je waar weggeeft? Wat heeft jouw voorkeur qua weggeven? Alles inleveren bij de kringloop? Je boeken in zo’n mini-bieb zetten? Of weggeven via social media? Of aan het Leger des heils, of nog heel iets anders? En waarom heeft dat jouw voorkeur! Gewoon even uit nieuwsgierigheid.

Zo hebben wij binnenkort een optreden met onze zanggroep en degene met het voedselkastje heeft gratis een oefenruimte voor ons geregeld, zodat we extra kunnen oefenen. Waarop een van mijn zangmaatjes zei; zullen we een donatie doen voor het voedselkastje? Uiteraard vrijwillig. Dan zet ik een pot neer en kan het geld voor boodschappen voor het kastje daarin. Mega lief toch! Ik heb al wat geld apart gelegd, omdat ik het gewoon een mooi idee vind om een beetje bij te kunnen dragen. In mijn maandlasten zal je nooit donaties terugvinden, omdat ik gewoon niet iemand ben die maandelijks geld overmaakt naar welk goed doel dan ook. Ik hou veel meer van dit soort initiatieven!

Leestip: Favoriete producten van maart 2023!

Welke manier heeft jouw voorkeur, van doneren of spullen weggeven? En waarom? Laat het weten in de reacties! Dat vind ik leuk om te lezen!

Spullen weggeven