Zo gaat het nu met mijn inkomsten

Zo gaat het nu met mijn inkomsten

5 oktober 2023 4 Door Marìs

Zo gaat het nu met mijn inkomsten. Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om met jullie te delen via welke wegen ik geld binnen haal en wat goed werkt voor mij en wat niet.

Zo gaat het nu met mijn inkomsten

Zo gaat het nu met mijn inkomsten

Zo gaat het nu met mijn inkomsten. Vandaag vertel ik jullie per inkomstenbron of ik hier tevreden mee ben, of dat het voor mij gewoon niet werkt. Zoals jullie weten haal ik mijn inkomsten uit allemaal diverse (soms kleine) bronnen. Dat werkt voor mij gewoon prima en daar ga ik ook absoluut mee door.

Leestip: Makkelijk geld verdienen!

Eens in de zoveel tijd deel ik dan met jullie hoe ik het vind gaan en waar ik toekomst in zie en waarin niet. Zo begin ik met de kleinste inkomstenbron vandaag. De smaaktesten. Een aantal keer per jaar doe ik mee met smaaktesten, wanneer ik daarvoor in aanmerking kom. Je krijgt daar een vergoeding van minimaal 10 euro voor. De inkomsten verschillen per test. Dit vind ik een leuke vrijblijvende manier van geld verdienen. En hoewel het niet mega veel geld oplevert, vind ik dit leuk genoeg om hiermee door te gaan.

Dan mijn enquete sites. Ook hier word ik nog steeds blij van. Hier verdien ik een goede paar honderd euro mee op jaarbasis. Gemiddeld is het ongeveer 40 euro per maand. Soms zit er een uitschieter tussen naar boven. Ook dit vind ik een leuke manier van geld verdienen en hier zou ik ook zeker niet mee stoppen. Gewoon ook omdat het zo lekker makkelijk is. Het behoort ondertussen tot mijn dagroutine om op de mails te klikken en op de sites te kijken of er onderzoeken staan.

 Mijn blog en meer

Nog een bron; mijn blog. De laatste tijd valt dit helaas behoorlijk tegen. Daar hebben jullie begin deze week al een iets uitgebreider artikel over kunnen lezen. Helaas zijn lange tijd mijn advertenties niet te zien geweest door een fout en onduidelijkheid en daardoor heeft mijn blog een flinke knauw gekregen. Sinds mijn advertenties weer gewoon te zien zijn, heb ik helaas nog niet een keer een uitbetaling mogen ontvangen, omdat ik nog steeds onder de grens zit. Terwijl ik voorheen maandelijks uitbetaald kreeg.

Dit is dan ook de hoofdreden dat mijn andere blog niet terug gaat komen. Gewoon omdat ik momenteel op deze blog eigenlijk al geld moet toeleggen. Dan is het gewoon niet verstandig om ook voor een 2e blog te moeten betalen. Hoe jammer ik dat ook vind. Momenteel ben ik hard aan het werk om mijn blog meer bezoekers te bezorgen, zodat ook de advertentie-inkomsten weer zullen oplopen en het weer écht een bron van inkomsten gaat worden. Ik verdien geld met de advertenties door het aantal bezoekers op mijn website, maar ook als mensen op de advertenties klikken. In dit geval hoeven ze dan verder niks te kopen.

In plaats van af en toe inkomsten uit een hobby zoals het nu meer voelt. Al met al wil ik sowieso niet stoppen met deze blog, wat er ook gebeurt. Maar wel hoop ik dat ik mijn kosten op zijn minst weer kan gaan terugverdienen. Adsense is momenteel dus een flinke tegenvaller. Wel merk ik dat het nu weer voorzichtig aan begint te groeien. Maar die maandelijkse uitbetalingen haal ik bij lange na nog niet.

Investeren. Dat heb ik natuurlijk volop gedaan toen ik bij de post werkte en dit is ook een van mijn grotere inkomstenbronnen. Ik blijf dus ook investeren in crowdfunding projecten. Hier verdien ik nu bijna 200 euro per maand mee, of in elk geval gaat het hard die kan uit. Dat noem ik dus een serieuze inkomstenbron. En deze wil ik ook heel graag nog verder uitbreiden. Gewoon omdat dit wederom ook weer zo makkelijk is. Je hoeft er bijna niks voor te doen. En ja het heeft een hoog risico, maar voor mij is dat helemaal prima. Daar krijg ik geen stress van.

Mede-doordat ik er ook in al die jaren nog nooit op het hoeven inleveren. Zelfs niet in de Corona-periode. Faillissementen zijn altijd goed opgelost en ook op zo’n moment heb ik altijd mijn geld terug ontvangen. Dat kan natuurlijk ook anders zijn, maar daar ga ik zelf niet vanuit. En dan nog heb ik het geld al ingeleverd, dus je mist het dan ook niet. Het enige wat je merkt is als je per maand een lager bedrag aan inkomsten ontvangt, dat is natuurlijk minder prettig.

Beleggen. Deze bron wil ik heel graag verder uitbreiden! Want ook dit is weer een enigszins passieve inkomstenbron waar ik weinig voor hoef te doen. Ja af en toe wat ETF’s bijkopen. Dan groeit het dividend ook vanzelf. Het dividend maak ik per keer steeds over naar mijn betaalrekening, dit zet ik dan weg op een aparte rekening. Wanneer het jaar afgerond is kijk ik per keer dan hoeveel geld het is en dan bepaal ik wat ik ermee ga doen. Voorlopig is het idee; nieuwe ETF’s van kopen, zodat de dividendinkomsten stijgen. Wanneer mijn maandelijkse inkomsten wat hoger zijn, zal ik met dit geld wellicht ook andere dingen gaan doen. Hiermee verdien ik een paar tientjes per jaar op dit moment.

Affiliate marketing en losse opdrachten

Dan affiliate marketing. Een fenomeen waar veel mensen bij zweren. Je kunt zogenaamd slapend rijk worden, als je maar genoeg e-books en cursussen verkoopt. Nou ik weet niet hoe die mensen het doen, maar ik ben hier kennelijk niet geschikt voor. Alle links die op mijn blog staan en die níét van bol.com zijn, daar word helemaal niks mee gedaan. Als in; ik verkoop er niks mee.
Het enige dat dus voor mij wat geld oplevert is bol.com. En dan alleen als mensen een aankoop doen, níét wanneer ze alleen op de link klikken. Dan krijg ik namelijk gewoon niks.

Sinds ik maandelijks een artikel schrijf waarin ik link naar producten van bol, loopt dat wel een heel klein beetje. Maar dan is het hoogstens 2 euro per maand ongeveer. Meer levert het niet op, op dit moment. Dit kan natuurlijk wel oplopen wanneer mijn bezoekersaantallen omhoog gaan. En daar hoop ik dan ook op! Dit is wederom ook iets wat dus nu niet veel oplevert, maar het kost mij niks, dus ik ga er lekker mee door. Hiervan kan ik namelijk wel ook mijn blog kosten betalen. Wanneer dit oploopt in de toekomst net als de advertenties kan ik dan wellicht weer een tweede blog starten.

Losse opdrachten bestaan uit diverse dingen, zoals bijvoorbeeld teksten voor websites schrijven, of een website voor iemand in elkaar zetten (niet door middel van html!), dit is veruit mijn allergrootste bron van inkomsten. Dit vind ik wel het minst leuke om te doen, daarom wil ik mijn andere inkomstenbronnen graag ophogen, zodat ik dit wat minder kan gaan doen. Dit is puur om ervoor te zorgen dat ik genoeg inkomsten heb om mijn rekeningen van te kunnen betalen.

Leestip: Leuke legpuzzels voor vakantie!

Welke inkomstenbronnen heb jij? En met welke bronnen gaat het goed en met welke juist niet? Vind jij alles leuk, of heb je ook bronnen die je wat minder leuk vind, maar die je nodig hebt net als ik?

Zo gaat het nu met mijn inkomsten