Zorgverzekering voor 2023

Zorgverzekering voor 2023

16 november 2022 2 Door Marìs

In dit artikel lezen jullie meer over mijn zorgverzekering voor 2023, want zoals elk jaar, heb ik weer gezocht naar de goedkoopste verzekeraar.

Zorgverzekering voor 2023

Zorgverzekering voor 2023

Het was weer tijd om mijn zorgverzekering voor 2023 uit te zoeken. Ik ga meestal 2 vergelijkingssites na om te zien of de goedkoopste wel echt naar voren komt. Soms heeft de ene vergelijker namelijk nog een extra verzekeraar ertussen staan die de andere niet toont. Daarom is het altijd verstandig om je niet op 1 vergelijker te richten.

Leestip: Overstappen van zorgverzekering!

Wat natuurlijk als eerste van belang is om voor jezelf op een rijtje te zetten is; wat zijn jouw eisen? Wat vind jij belangrijk aan jouw zorgverzekering? Zet dat voor jezelf op een rijtje en ga daarna vergelijken. Deze eisen zijn voor veel mensen namelijk verschillend. De een vind dit belangrijk, de ander dat. En dat is helemaal prima. Ga ook niet op elkaar afgeven als iemand opsomt wat hij of zij belangrijk vind! Want dat is gewoon een persoonlijke keuze.

Wat ik persoonlijk de laatste jaren steeds doe, is het maximale eigen risico kiezen, dit geeft korting op je premie. Dit moet je natuurlijk wel alleen doen als je verwacht dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Je weet het nooit zeker, maar het is aan jou of je de gok wilt nemen of niet. De basisverzekering is voor iedereen verplicht, dus daar kom je niet onder uit. Helaas, want we betalen voor zoveel dingen waar we niet eens gebruik van maken. Maar ze zeggen dit te doen zodat de zorg ‘betaalbaar’ blijft. Al kun je je afvragen wat ze dan betaalbaar noemen, maar dat is een ander onderwerp.

Naast dat ik mijn eigen risico altijd op het maximale zet, kies ik er wel voor om gewoon per maand te betalen. Ik voel mij er zelf nog niet prettig bij om de premie in 1x te betalen. Hoewel je dan nóg meer korting kan krijgen. Voor mij is het moment nog niet daar om dat te gaan doen. Wanneer je lid bent van Euroclix, klik dan op de onderste link in dit artikel. Dan kun je overstappen via de link op Euroclix en verdienen wij beiden extra clix. Jij omdat je overstapt via Euroclix (let wel op de voorwaarden!) en ik omdat als jij lid bent geworden door mij, ik een klein percentage clix krijg van Euroclix om mij te bedanken dat ik je ooit lid maakte. Zelf verdien ik dit jaar helaas geen clix met overstappen omdat mijn nieuwe verzekeraar geen samenwerking heeft met de vergelijkingswebsites.

Verder zijn er een paar ziekenhuizen waarvan ik het wel fijn vind als deze vergoed zouden worden. Maar aan de andere kant kun je je ook afvragen waarom. Eigenlijk is dat alleen maar weer angst verzekeren. Tenzij je al weet dat je gebruik moet gaan maken van een ziekenhuis, maar vaak weet je dit natuurlijk niet van tevoren. Ook hiermee kun je je dan weer afvragen; in hoeverre wil ik risico’s dekken (en kan ik zelf van mijn spaargeld eventueel een paar duizend euro betalen) en in hoeverre wil ik gewoon de laagste premie.

Momenteel ben ik verzekerd bij Ziezo Selectief. Wanneer ik daar zou blijven, dan wordt het Ziezo Basis en stijgt mijn premie met 26,20 euro per maand in 2023. De premie voor 2023 zou dan; 112,45 euro worden. Toen ik dat bericht las dacht ik; dat gaan we dus even mooi niet doen! Dat moet goedkoper kunnen! En dat kan. Bij 2 zorgvergelijkers komt ZEKUR eruit als de goedkoopste verzekeraar. Veel ziekenhuizen worden niet vergoed, of maar 80%. Hierbij moet je dus de keuze maken of je dit bij jouw situatie vind passen of niet. Wanneer je deze keuze maakt betaal je per maand 102,95 euro (met het hoogste eigen risico dat je kunt kiezen). Overstappen naar deze verzekeraar levert mij dus 9,50 euro lagere maandlasten op dan blijven hangen. Dat is wel 114 euro voor een heel jaar!

Daarom heb ik goed nagedacht over wat mijn keuze zou gaan worden en omdat ik met spaargeld flink wat risico’s kan dekken, heb ik ervoor gekozen om dit jaar over te stappen naar ZEKUR. Puur omdat dit de goedkoopste verzekeraar is. De overstap zelf heb ik nog niet geregeld, want daar is ten slotte geen haast mee. Mochten jullie een nóg goedkopere verzekeraar weten voor 2023, die bijvoorbeeld niet tevoorschijn komen bij vergelijkers, dan hoor ik het graag!

Leestip: Overstappen via de vergelijkers op Euroclix levert clix (geld dus) op als je lid bent!

Heb jij al een keuze gemaakt voor jouw zorgverzekering van 2023? Wat is hierbij voor jou persoonlijk belangrijk?

Zorgverzekering voor 2023