Overstappen van zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering

18 november 2021 7 Door Marìs

Ik ga ook dit jaar weer overstappen van zorgverzekering! Want ik heb alweer gezien dat het goedkoper voor mij is om over te stappen, dan om te blijven bij mijn huidige verzekeraar.

Overstappen van zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering

Elk jaar kijk ik of ik kan overstappen van zorgverzekering. Want ik wil absoluut niet teveel betalen. De zorgtoeslag gaat ook komend jaar weer omhoog, maar omdat ik ga overstappen, stijgt mijn nieuwe premie maar beperkt. Ik maak dus in feite eigenlijk weer winst, want ik krijg er meer zorgtoeslag bij, dan dat mijn premie zal stijgen en dat is erg prettig! Er zullen namelijk genoeg andere vaste lasten wél gewoon gaan stijgen.

Leestip: Kan de zorgverzekering goedkoper in 2021?!

Als ik zou blijven bij mijn huidige verzekeraar ga ik 90,40 euro per maand betalen. Op dit moment betaal ik 85,95 euro per maand in 2021. Nu ging ik natuurlijk even kijken via de vergelijker. Wanneer ik overstap via Euroclix, via Independer, krijg ik ook nog eens 450 clix cadeau. Omdat Independer samenwerkt met zowel Euroclix als Ziezo, ontvang ik deze clix zo rond februari. En dat is van harte welkom! Want ik loop met Euroclix nogal achter op schema, dus dit zal mijn saldo in elk geval een mooie boost geven. Als je je nu aanmeld via Euroclix krijg je ook 150 clix cadeau. Je kunt dus in korte tijd al 600 clix verdiend hebben. Bij 1000 clix kun je deze al laten uitbetalen, je ontvangt dan 10 euro!

Vorig jaar stapte ik over naar Zekur, en omdat daar geen samenwerking mee was, kreeg ik dat jaar ook geen clix. Maar natuurlijk wel de goedkoopste zorgverzekering van 2021. En dat is me meer waard dan een leuk aantal clix. Overigens moet ik wel bij dit artikel vermelden dat ik altijd ga voor het hoogste eigen risico, zonder extra’s. Daar zijn deze bedragen allemaal op gebaseerd.

Voor 2022 is Ziezo selectief voor mij de goedkoopste optie. Zij bieden een premie van 86,25 euro per maand. Wat voor mij dus maar een stijging betekend van 30 cent per maand. Helemaal prima dus! Wel wacht ik zelf nog heel even af met overstappen totdat alle samenwerkingen met ziekenhuizen bekend zijn, want ik heb wel een aantal ziekenhuizen in mijn voorkeurslijst staan waarvan ik wil dat ze daar een contract mee hebben.

Nu ben ik al ooit eens eerder verzekerd geweest bij Ziezo selectief, dus ik denk dat dat wel goed zit. Maar toch kan het per jaar verschillen, dus voor de zekerheid wacht ik met overstappen tot het bekend is. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen in zulke gevallen. Maar zeer waarschijnlijk wordt mijn nieuwe zorgpremie dus 86,25 euro per maand en krijg ik nog 450 clix erbij cadeau ook. Daarnaast krijg je via Independer altijd een gratis tandongevallen verzekering. Ook prima, wat gratis is, is altijd mooi meegenomen. En ook krijg je dit jaar via deze vergelijker een bol.com cadeau bon voor de gezondheidsshop t.w.v. 10 euro. Wat dat dan ook mag inhouden. Als iemand mij kan vertellen wat de gezondheidsshop is, hoor ik het graag!

Leestip: Wordt lid van Euroclix en ontvang 450 clix cadeau bij overstappen van zorgverzekering!

Hebben jullie al rondgekeken voor een voor jou goedkopere zorgverzekering? Hoeveel stijgt jouw premie in 2022?

Overstappen van zorgverzekering