Zou jij snel een nieuwe baan vinden?

Zou jij snel een nieuwe baan vinden?

21 april 2021 12 Door Marìs

Ineens vroeg ik mij af, door te lezen over een faillissement; zou jij snel een nieuwe baan vinden? Ik denk dat het erg samenhangt met in welke branches je kunt werken.

Zou jij snel een nieuwe baan vinden

Zou jij snel een nieuwe baan vinden?

Ineens vroeg ik mij af; zou jij snel een nieuwe baan vinden? En dan bedoel ik met ‘jij’, jullie, mijn lezers. Want we leven in behoorlijk gekke tijden. Sommige branches gaan eigenlijk gewoon helemaal prima en daar is niks aan de hand. Terwijl anderen helemaal op hun gat liggen.

Leestip: Hoe ik mijn clix verdien!

Eigenlijk ben ik wel heel benieuwd; wat voor werk doen jullie op dit moment? Full-time op part-time maakt niet uit, maar wat voor baan hebben jullie, in welke branche? Hoe lang werk je al in je huidige branche en heb je misschien ooit ergens anders gewerkt of zou je in andere branches kúnnen werken. Of moet je daarvoor dan echt een opleiding doen?

Ik gok dat de post in de transport-branche valt, maar weet het niet zeker. En eigenlijk interesseert het me ook vrij weinig. Het gaat ten slotte om het werk zelf dat je doet, en of dat je ligt of niet. In welke branche dat is, is wat mij betreft dan een beetje bijzaak.

In het verleden heb ik ook wel magazijnwerk gedaan, toen was ik oproepkracht om dingen in te pakken. Het bedrijf zelf werkt inmiddels alleen nog met goedkope krachten en had een beetje een rare bazin. Want als de moeder van de bazin er was, dan moest je staan en mocht je niet zitten. Dan waren de stoelen weggehaald. Gelukkig was dat niet heel vaak het geval. En kwam je aan de late kant binnen, dan had je ook geen stoel, want er waren er niet genoeg.

En de detailhandel, want ooit heb ik ook in diverse winkels gewerkt, wat we bijna allemaal wel doen als we jong zijn. Maar daar zou ik sowieso nooit meer naar terug gaan. Dat past niet bij mij. Ik zou er zwaar ongelukkig van worden als ik daar nu weer zou moeten werken. Dan zou ik nog eerder iets voor mezelf beginnen.

Leestip: Op de schop!

Waar werken jullie? Zouden jullie makkelijk een andere baan kunnen vinden als je van vandaag op morgen je baan kwijt bent? Ben je inzetbaar in meerdere branches? Of heb je net als ik eigenlijk niet zoveel kansen zonder studeren, wat een nieuwe baan betreft?

Zou jij snel een nieuwe baan vinden