Zoveel heb ik bespaard dankzij de bieb

Zoveel heb ik bespaard dankzij de bieb

12 augustus 2020 12 Door Marìs

Zoveel heb ik bespaard dankzij de bieb. Wellicht is het wat vroeg, want ik ben nog geen jaar lid, ik werd lid in februari dit jaar. Maar toch vond ik het leuk om alvast te rekenen.

Zoveel heb ik bespaard dankzij de bieb

Zoveel heb ik bespaard dankzij de bieb

Zoveel heb ik bespaard dankzij de bieb. Toen ik lid werd, nam ik 3 boeken meteen mee die ik zelf opzocht in de bieb. Die reserveerde ik niet van tevoren, alle boeken daarna heb ik steeds gereserveerd zodat ik ze niet zelf hoefde te zoeken en er zo mee weg kon lopen (wel even scannen natuurlijk voordat je ze meeneemt).

Leestip: Hoe stel je een budget op?

Ik vind dat heerlijk! Mijn abonnement kostte mij 65 euro voor een heel jaar. Tot op heden heb ik 38 boeken gereserveerd gehad en opgehaald. Behoorlijk veel! Stel dat ik al deze boeken had moeten kopen en voor het gemak even uit ga van een gemiddelde prijs van 12 euro per boek, dan had ik dan was ik 456 euro kwijt geweest. 456 euro min 65 euro abonnementsgeld is 391 euro wat ik al sowieso bespaard heb door lid te worden van de bieb.

Natuurlijk is dat ook weer niet helemaal waar. Er zitten redelijk wat nieuwere boeken tussen die ik gelezen heb, dus wellicht is dat bedrag nog wel hoger. Maar als nog zou ik dan niet al die boeken ook echt gekocht hebben, want dat had ik teveel geld gevonden om uit te geven aan boeken. Wetende dat ik mijn boeken eigenlijk meestal maar 1x lees, vind ik het al snel zonde om geld uit te geven aan boeken. Maar voor sommige schrijvers maak ik een uitzondering.

Toch vond ik het wel leuk om dit eens grofweg uit te rekenen. Want wanneer doe je dat nou eigenlijk? Eerlijk? Normaal nooit toch? Deze berekening zorgt er wel voor dat ik me nóg blijer voel over mijn keuze om weer lid te worden van de bieb. En nóg zekerder ben over dat ik mijn abonnement gewoon weer lekker met een jaartje ga verlengen wanneer mijn huidige abonnement afloopt!

Heb jij enig idee hoeveel geld jij al uitgespaard hebt door lid te zijn van de bibliotheek?

Zoveel heb ik bespaard dankzij de bieb