Belangrijkste geldles van 2020

Belangrijkste geldles van 2020

18 november 2020 6 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn belangrijkste geldles van 2020. Dus lees weer gezellig met mij mee!

Belangrijkste geldles van 2020

Vandaag deel ik de voor mij belangrijkste geldles van 2020 met jullie. 2020 was een gek jaar en dat zal iedereen wel beamen. Ik was in mijn hoofd al een tijdje bezig met of ik een auto zou kopen of niet. Want het scheelde mij wel erg veel reistijd tov het ov. Toen corona ook hier kwam, was de keuze voor mij snel gemaakt.

Leestip: Belangrijkste geldles van 2018!

Ik moest en zou een auto hebben. Want met het ov reizen zag ik nu écht niet meer zitten. Eerst keek ik naar lease, maar dat werd afgekeurd. Achteraf gezien wel zo fijn ook, want uiteindelijk vond ik een fijne 2e hands auto (uiteraard een automaat) voor een voor mij nog nét te betalen prijs. Maar eigenlijk ook weer niet, want ik moest nog geld van mijn moeder om hem te kunnen betalen. Terwijl ik alles bij elkaar opgeteld toch wel aan flink wat spaargeld kwam. Meer dan ik dacht in elk geval.

Inmiddels heeft mijn moeder al haar geld terug en ook met mezelf terugbetalen ben ik al een heel eind op weg. Daarom bestaat de belangrijkste geldles die ik dit jaar leerde ook uit 2 delen die aan elkaar verwant zijn. Deel 1; als je in verschillende potjes spaart, zoals ik, kun je nog wel eens meer geld in je bezit hebben dan je denkt.
Deel 2; als ik al mijn spaarrekeningen ineens leeg moet trekken én nog een bedrag moet lenen wat terugbetaald moet worden, kom ik in een halfjaar tijd een héél eind met terugbetalen én mijn eigen spaarrekeningen weer opnieuw vullen. Dat had ik nooit verwacht! Ik kan dus veel meer geld sparen dan ik van tevoren denk.

Daarom kan ik ook dit jaar weer zeggen dat ik eigenlijk gewoon wel echt trots op mezelf ben. En met mijn financiële resultaten van dit jaar. Hoewel het jaar nog niet voorbij is, weet ik wel dat ik echt ontzettend ver gekomen ben, zeker als je nagaat wat ik allemaal met mijn geld gedaan heb dit jaar.

Een les die ik hieruit wil trekken voor een volgende keer is; ervoor zorgen dat mijn spaarrekeningen nóg beter gevuld zijn. EN! Een spaarpotje beginnen voor ‘aankopen’ en daar maandelijks geld in sparen. Er zijn altijd wel diverse aankopen die gedaan moeten worden. Ik heb er alweer een paar op mijn lijstje staan (maar gelukkig niet zo duur als een auto!). Sommige weet je van tevoren al en anderen juist weer niet. Hoe lekker is het dan om een speciaal potje te hebben voor aankopen, zodat je bufferrekening onaangeroerd kan blijven. Nu moest ik hem leeghalen. Een volgende keer kan ik er dan gewoon vanaf blijven, of hoef ik op zijn minst niks van mijn moeder te lenen. Heerlijk!

Leestip: Belangrijkste geldles van 2019!

Kun jij al vertellen wat jouw belangrijkste geldles van 2020 is? 

belangrijkste geldles van 2020