Belangrijkste geldles van 2018

Belangrijkste geldles van 2018

10 januari 2019 4 Door Marìs

Belangrijkste geldles van 2018. Het was een leuk en gek jaar! Ik vertel jullie in dit artikel de belangrijkste geldles die ik leerde in 2018. Dat mag nog net vind ik, zo in de eerste helft van januari!

Belangrijkste geldles van 2018

Belangrijkste geldles van 2018

Belangrijkste geldles van 2018. Ik heb ongetwijfeld nog meerdere kleine geldlessen geleerd in 2018, maar mijn meest belangrijke les was toch wel ‘richt jezelf op 1 (groot) spaardoel’.

Waarom? Omdat het sparen dan veel en véél sneller gaat. Jammer genoeg weet ik ook dat ik nog niet zo ver ben om dit te gaan doen. Dit jaar zijn er namelijk 3 grote belangrijke spaardoelen. Natuurlijk mijn verhuis spaardoel. Maar daarnaast ook het verder vullen van mijn buffer rekening (hoewel ik daar nu een standaard bedrag per maand op zet en verder geen extra moeite voor doe). En tot slot wil ik ook mijn Hypotheek betalen zonder werk rekening heel goed gaan vullen. Gewoon omdat de toekomst zo onzeker is. En ik wil meer financiële zekerheid inbouwen voor mezelf.

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Wat de betreft de buffer spaarrekening maak ik me dus niet zo druk, die groeit vanzelf wel verder en dat heeft geen enorme haast. Maar wat de andere 2 grote doelen betreft maak ik me wel druk. Omdat ik het liefst gewoon al 1 van die 2 doelen wil afronden als in; dat ik daar een heel groot bedrag voor heb staan. En omdat dat niet het geval is geeft het me veel onrust en stress.

Ik weet niet wanneer er een geschikt nieuw huis op mijn pad komt. Over 2 maanden kan ik alweer mijn werk contacten om mijn nieuwe contract in orde te laten maken, dus dan weet ik wel iets meer over hoe mijn toekomst eruit gaat zien, hoeveel uren ze mij kunnen bieden en verdere details. Dat zal me al wel weer een stukje rust geven.

Leestip: Spaardoelen 2018 behaald?

Wat ik merk wanneer ik me wel op 1 doel focus, zoals eind vorig jaar toen ik op het laatst mijn verhuis spaarrekening volop aan het vullen was, was dat dat heerlijk voelde! Omdat daar mijn volledige focus op lag haalde ik vrij onverwachts op het laatst toch nog mijn spaardoel voor dat jaar van 2000 euro voor die rekening.

Hoe staan jullie tegen over je focussen op 1 groot spaardoel?