Belangrijkste geldles van 2019

Belangrijkste geldles van 2019

23 januari 2020 4 Door Marìs

Belangrijkste geldles van 2019. De belangrijkste geldles die ik in 2019 leerde deel ik vandaag met jullie. Dat heeft te maken met mijn buffer.

Belangrijkste geldles van 2019

Belangrijkste geldles van 2019!

Belangrijkste geldles van 2019! Het is al wel ver in januari, maar ik vind dat het nog nét kan. Bij deze wil ik daarom mijn belangrijkste les op het gebied van geld (in 2019) met jullie delen. Zoals ik hierboven al zei heeft dit te maken met mijn buffer. Of eigenlijk meer het ontbreken daarvan, later in het jaar.

Leestip: Van tekort naar overvloed!

Ik heb hier gelukkig geen hinder van ondervonden, maar toch is het voor mijn gemoedsrust beter om voortaan mijn buffer niet meer helemaal te legen. Dat is de belangrijkste geldles die ik leerde in 2019. Ik voelde me daar namelijk echt totaal niet prettig bij. Dat is dan ook de reden dat ik mijn buffer nu als eerste stukje bij beetje weer aan het vullen ben, naast dat ik wat andere kleine financiële doelen af wil vinken per maand.

Het ontbreken van een buffer maakte mij onrustig, want je hebt toch de gedachte ‘wat als’. En daardoor voelt het dus niet prettig om een geheel lege buffer te hebben. Gelukkig kan ik jullie ook vertellen dat mijn buffer inmiddels niet meer helemaal leeg is, maar dat er alweer een leuk beginbedrag op staat, want op de dag dat jullie dit lezen heb ik weer salaris gekregen!

Zodra ik wakker word pak ik altijd mijn geldbriefje erbij om te kijken hoeveel spaargeld er deze maand naar welke spaarrekening overgemaakt kan worden. En dan doe ik dat meteen. Mijn meeste spaarrekeningen heb ik bij Moneyou en wanneer ik het geld direct vroeg in de ochtend overmaakt staat het er dezelfde dag nog gewoon op en dat vind ik altijd wel zo prettig.

Leestip: Heb jij een vakantie budget?

Wat was jouw belangrijkste les op het gebied van geld in 2019?

Belangrijkste geldles van 2019