Belangrijkste geldles van 2021

Belangrijkste geldles van 2021

8 december 2021 2 Door Marìs

Mijn belangrijkste geldles van 2021 deel ik vandaag met jullie. Want het jaar 2021 is inmiddels bijna voorbij, dus het is weer tijd om met jullie te delen welke geldles van dit jaar mij het meeste bij bleef.

Belangrijkste geldles van 2021

Belangrijkste geldles van 2021

Mijn belangrijkste geldles van 2021 deel ik vandaag met jullie. Gaandeweg je leven ervaar je altijd meerdere lessen. Ook op financieel gebied. Soms meerdere lessen in 1 jaar, soms misschien niks of maar 1 les. Of wellicht is er maar 1 les die je kunt onthouden.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen in februari 2021!

Wat betreft het jaar 2021 is er 1 duidelijke geldles die ik leerde. En dat was dat je met focussen op je doelen énorm veel kunt bereiken. Vooral wanneer je je op hoofdzakelijk 1 doel richt kun je extra veel bereiken. Zelf heb ik gemerkt dat het voor mij een goede geldles was, want ik wil vaak alles tegelijk. Ik kan er niet zo goed tegen als 1 doel bijvoorbeeld een tijd stil staat.

Maar door mij dit jaar te focussen op de tuin kunnen laten renoveren, kwam er ook ineens van allerlei kanten extra geld naar ons toe. Dit doel hoefde ik niet alleen te bereiken, want ook mijn moeder hielp hierbij mee. Daarnaast heeft mijn oma ook diverse keren in het afgelopen jaar een donatie gedaan voor de tuin. Dat maakte ze steeds naar mijn moeder over, want van moeder naar dochter mag je nou eenmaal meer geld belastingvrij schenken dan van oma naar kleinkind. En aangezien ik al maandelijks geld ontvang van mijn oma, is dit dan de handigste oplossing.

Hetgeen mij het meest verraste, was doordat mijn focus grotendeels op 1 doel lag, er ook ineens allerlei extra geld naar mij toe leek te komen. Wat dan natuurlijk ook weer voor de tuin was. Dit leek meer extra geld te zijn dan de afgelopen jaren waarin ik mij voornamelijk op meerdere doelen richtte. Maar wellicht is dat suggestie.

Ook vond ik het voor de verandering wel eens leuk om me dit jaar grotendeels op 1 doel te focussen. Het was weer even wat anders. Hoewel ik nu eind van het jaar dan wel weer wat stress ervaar om mijn lijstje met doelen te behalen. En dan doel ik op het lijstje dat ik wil afwerken voordat mijn contract bij de post ten einde is.

Inmiddels heb ik mezelf wel weer iets rustiger gekregen door een duidelijk spaarplan hiervoor te maken, zodat ik ook zéker weet dat deze doelen in theorie gewoon haalbaar zouden moeten zijn voordat het mei 2022 is. Maar het geeft mij pas écht een rustiger gevoel als de kop eraf is. Als ik mijn spaardoel de eerste van de 5 maanden die ik nog te gaan heb, behaald heb. Want over 5 maandsalarissen moet het doel behaald zijn. Startend met het maandsalaris van december.

Leestip: Jij kunt ook extra geld verdienen via internet!

Wat is jouw belangrijkste geldles van 2021? Of ben je er zo weinig mee bezig, dat je überhaupt geen geldlessen ervaart gedurende het jaar? 

Belangrijkste geldles van 2021