Mijn inkomstenbronnen

Mijn inkomstenbronnen

7 februari 2021 20 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie eens wat meer over mijn inkomstenbronnen. Want daar kreeg ik laatst een vraag over.

Mijn inkomstenbronnen

Mijn inkomstenbronnen

Laatst kreeg ik een vraag over mijn inkomstenbronnen. Hoe kan ik rondkomen van weinig uren werken? En dan ook nog geld sparen. Wanneer je mijn blog nog niet zo lang volgt kan ik begrijpen dat je je afvraagt; hoe doet zij dat? En daarom vond ik het leuk om hier een artikel over te schrijven. Hierin zal ik precies vertellen welke inkomstenbronnen ik heb.

Leestip: Beneden je stand leven!

Om te beginnen mijn baan bij de post als voorbereider. Op dit moment (februari 2021) heb ik een contract van 12 uur per week. Maar omdat ik in de vroeger ochtenduren werk, krijg ik naast mijn uurloon ook onregelmatigheidstoeslag betaald. Dit varieert zo ergens tussen de 55 en 75 euro per maand. Afhankelijk van hoeveel uur ik precies gewerkt heb. Per maand levert deze inkomstenbron mij in totaal ongeveer 700 a 800 euro netto op. Heel soms wat meer als het druk geweest is en ik veel overgewerkt heb. Want op dit moment worden de overuren nog uitbetaald. Maar binnenkort zet ik dat waarschijnlijk om in; uitbetalen in verlofuren.

Daarnaast doe ik voor mensen die ik ken ook losse opdrachten. Dit heeft dan te maken met hun website. Daar schrijf ik voor, als in; de tekst verbeteren, of zinnen lekkerder laten lopen. En de SEO (je vindbaarheid in zoekmachines). Dit levert een iets meer dan 300 euro netto op per maand.

Natuurlijk haal ik ook nog inkomsten uit mijn blogs, ik heb er momenteel zelf 2. Deze blog en een boekenblog (met boekreviews). Hiermee verdien ik inkomsten uit de advertenties die op mijn blog staan. Hoe meer mensen daar iets mee doen, hoe meer ik daarmee kan verdienen. Dit gaat via Google Adsense, zij hebben als regel dat je niet precies bekend mag maken hoeveel je daarmee verdient. Maar laten we het houden op minimaal 100 euro per maand op dit moment. Het bedrag wisselt elke maand en ik groei ook nog steeds (gelukkig). Dus dit kan in de toekomst nog verder gaan oplopen (naarmate ik steeds meer artikelen op beide blogs heb staan waardoor ik meer bezoekers krijg).

Investeren is voor mij ook een inkomstenbron. Zo zie ik dat althans. Er zijn mensen die daar anders over denken. Maar ik zie het zo; ik investeer een bedrag in een crowdfunding project, 500 euro per project op dit moment. Dat geld maak ik over en is weg. Maar maandelijks wordt daar rente en aflossing over betaald. Omdat die 500 euro toch al weg is, zie ik de rente en aflossing als inkomsten. Momenteel ligt dit door corona deels stil. Sommige projecten betalen gewoon helemaal, andere projecten alleen rente. Dus momenteel zijn dit enkele tientjes per maand. Wanneer alles weer helemaal normaal draait kom ik al snel boven de 100 euro per maand uit met de huidige projecten waarin ik nu geïnvesteerd heb.

Leestip: Hoe stel je een budget op?!

Dan gaan we over naar de spaarsites. Zo noem ik ze zelf altijd. Officieel noem je het; get paid to click. Of terwijl; krijg betaald om te klikken. Je kunt op diverse sites bijvoorbeeld ook enquetes invullen waarvoor je een vergoeding krijgt. Bijvoorbeeld via Euroclix. Soms in de vorm van geld, soms in de vorm van punten die je kunt omzetten in geld of een cadeaubon. Gemiddeld levert dit mij 50 euro per maand op. Maar ook hier is nog groei in mogelijk.

Tientjeswerk

Tot slot heb ik ook nog wat inkomstenbronnen die meer tientjeswerk zijn. Zo doe ik mee aan smaaktesten (wanneer dit mogelijk is). Hiermee verdien je per test minimaal 10 euro. En het meeste wat ik ooit met 1 test verdiende was 40 euro. Hiervoor ben je echt afhankelijk van hoeveel mensen ze in jouw leeftijdscategorie zoeken en of je bepaalde dingen wel of niet eet of drinkt. Het is vooral leuk om te doen als extraatje. Je hebt zo ook nog wel eens leuke gesprekken met mensen die je helemaal niet kent.

Daarnaast is ook affiliate marketing voor mij tientjeswerk. Wanneer je op mijn blogs de banner van bol.com ziet staan, is dit een affiliate banner. Ik krijg er helemaal niks voor als iemand er op klikt en er verder niks mee doet. Maar wanneer iemand op mijn banner klikt en vervolgens een bestelling plaatst (van welk product dan ook), krijg ik daarvoor een vergoeding van bol. Degene die besteld, betaald hiervoor niks extra. Maar bol is blij dat er via mijn banner een bestelling gedaan is. Daarom geven zij hier een vergoeding voor. Dit levert op dit moment enkele tientjes per jaar op. Dus het is ook weer leuk als extraatje, waar je eigenlijk weinig tot niks voor hoeft te doen.

Ook heb ik inkomsten uit dividend. Dit krijg ik per kwartaal uitgekeerd en momenteel blijft dat gewoon in mijn beleggingsaccount staan, zodat ik dat kan herinvesteren. Wanneer dit in de verre toekomst veel geld wordt, kan ik hiervan met vervroegd pensioen.

Sprokkelen, hosselen of hoe je het ook wilt noemen

Zo levert sprokkelen, of hosselen, of hoe je het ook wilt noemen mij maandelijks gemiddeld 1500 euro op. Inclusief dus mijn huidige baan in loondienst. En inclusief zorgtoeslag. Soms is het wat meer geld, soms wat minder. Het verschilt natuurlijk per maand hoeveel geld je verdient. Maar omdat het zoveel diverse inkomstenbronnen zijn, kan het nooit voorkomen dat je in 1x helemaal zonder geld komt te zitten. Zoals mensen die alleen in loondienst werken wel hebben wanneer ze hun baan verliezen. Zij zijn dan direct afhankelijk van of direct kunnen beginnen bij een nieuwe baan, of van het UWV.

Verder hou ik mijn uitgaven bewust vrij laag, waardoor ik relatief veel geld kan sparen, reserveren in investeren/ beleggen. Want daar word ik blij van! Door het op deze manier te doen, heb ik meer vrije tijd dan iemand die alleen in loondienst werkt en kan ik mijn eigen tijden indelen, wat heel fijn is!

Leestip: Zo krijg je die vaste lasten omlaag!

Via welke inkomstenbronnen sprokkel jij je geld bij elkaar? Of heb je alleen een baan in loondienst? En waarom doe jij het op jouw manier?

Mijn inkomstenbronnen