Belangrijkste geldles van 2022

Belangrijkste geldles van 2022

22 december 2022 3 Door Marìs

Vandaag kunnen jullie over de belangrijkste geldles van 2022. Want ook dit jaar leerde ik weer een belangrijke geldles en die deel ik graag met jullie.

Belangrijkste geldles van 2022

Belangrijkste geldles van 2022

De belangrijkste geldles van 2022 die ik leerde was dat er eigenlijk veel legale trucjes op financieel gebied, waardoor je minder of geen belasting hoeft te betalen. Of waardoor je iemand geld kunt schenken. Wanneer je gaat praten met bijvoorbeeld een notaris, dan kunnen ze je meteen een opsomming geven van diverse trucjes. Afhankelijk van het gebied waarin je iets wilt weten.

Leestip: Kosten kerstcadeaus van 2022!

Zo ben ik ook dit jaar wezen praten met een notaris, ook omdat ik graag wilde weten hoe het zat met het maken van een testament. Dat was gewoon een gratis advies-gesprek, maar daardoor ben ik wel te weten gekomen welke gegevens er bijvoorbeeld nodig zijn van mensen of bedrijven/ goede doelen die je in je testament wilt zetten en op welke manier dit handig is om te doen.

Ook is dit natuurlijk het laatste jaar waarin men een jubelton kan schenken. En zelfs daarvoor zijn trucjes, waardoor je bijvoorbeeld niet letterlijk een ton hoeft te hebben, maar het toch kunt schenken. Hoewel dat wel aan je situatie ligt. Maar dat vond ik zelf eigenlijk wel echt een eye-opener. Wij spraken over diverse financiële trucjes en daar ben ik wel echt wijzer van geworden. Alles natuurlijk geheel legaal!

Van dat soort gesprekken kan ik gewoon heel enthousiast worden, je hoeft alleen maar slim te zijn om meer geld over te houden (of minder belasting te betalen). Uiteraard betaal ik natuurlijk altijd netjes de belasting die ik verschuldigd ben en ook dat is helemaal prima. Maar je gaat natuurlijk geen geld betalen wat je niet hoeft te betalen.

Moeite

Waar ik bijvoorbeeld wel altijd een beetje moeite mee heb is dat we in Nederland (geen idee hoe dat in de rest van de wereld gaat) meerdere keren belasting over ons geld moeten betalen. Je betaald namelijk al inkomstenbelasting over het geld dat je verdient, maar heb je dan veel spaargeld betaal je daar óók weer belasting over, terwijl je dat al gedaan hebt terwijl het geld binnen kwam! En daarom kan het geen kwaad om zo af en toe eens een gesprek te voeren met mensen die nog meer verstand hebben van geld dan jij zelf hebt.

Het leuke is dat ik vanmorgen (woensdag 21 december 2022) een artikel las op nu punt nl, waarin geschreven werd dat er nu tegen het eind van het jaar nog veel gebruik gemaakt werd van de jubelton. Omdat dit natuurlijk het laatste jaar is waarin er een ton geschonken kan worden voor de aankoop van een woning. Ze konden geen cijfers vermelden, maar dat het extra druk was, dat konden ze wel vermelden. En terecht. Gewoon lekker gebruik maken van mooie regelingen zolang het nog kan! En indien mogelijk natuurlijk. Want helaas is dit voor velen ook gewoon niet haalbaar.

Leestip: Makkelijk online wat extra geld verdienen!

Ik ben benieuwd; ben jij weleens gaan praten met een financieel adviseur of notaris om trucjes te weten te komen over geld/ legaal zo min mogelijk belasting betalen?

Belangrijkste geldles van 2022