Cursus uitgaven

Cursus uitgaven

20 februari 2022 5 Door Marìs

Ik denk dat we ze allemaal wel eens doen in ons leven; cursus uitgaven! Waarschijnlijk hebben we allemaal we eens een cursus gevolgd. Ik ben benieuwd of jullie daar recent geld aan uitgaven.

Cursus uitgaven

Cursus uitgaven

Hebben jullie recent cursus uitgaven gehad? De pandemie was de perfecte periode om dit soort dingen op te pakken, omdat velen van ons ineens meer tijd hadden. Anderen ook juist totaal niet, maar toch ben ik benieuwd of jullie recent geld hebben uitgegeven aan een cursus.

Leestip: Tradities en kosten!

Zelf heb ik in mijn leven al meerdere cursussen gedaan, op diverse gebieden. Gewoon omdat ik het leuk vind. En natuurlijk ook omdat het leerzaam is. Ik volgde zowel cursussen in het echt, als online. Zo volgde ik denk ik als eerste cursus een cursus zelfverdediging. Dat werd in mijn dansschool van destijds gegeven. Ik zat daar op jazzballet, maar dit vond ik ook interessant en dus volgde ik de cursus. Daarna ook als kind, volgde ik een VIO-cursus. Ik zou niet meer weten waar de afkorting voor staat maar de cursus hield in; klokkenspel, gitaar, blokfluit en keyboard. Het was een oriënterende cursus zodat je daarna je keuze kon maken welk instrument je het leukste vond. Ook volgde ik een typecursus, waarvan ik een typediploma behaalde.

Daarna volgde ik tijdens mijn studietijd ook cursussen. Bijvoorbeeld die van binnenhuisarchitect. Daar heb ik ook echt een certificaat van gekregen. Ik had namelijk een opleiding interieur adviseur gedaan, maar niet afgemaakt, en ik vond het zonde geen papiertje te hebben van die studierichting. Want ik was destijds ook dol op certificaten. Gewoon zodat je zelf nog eens terug kunt zien; dat heb ik toch maar mooi allemaal gedaan.

Na mijn studietijd volgde ik ook meerdere cursussen. Online volgde ik een cursus affiliate marketing, waar ik nu nog steeds diverse weetjes van gebruik voor mijn websites. Maar ook volgde ik 2 jaar lang een cursus Spaans. Namelijk Spaans 1 en 2. Bij 2 ging de grammatica mij al te snel en kon ik het niet meer volgen waardoor ik stopte.

Grammatica is altijd mijn struikelblok, maar zonder kun je de taal ook prima leren. Ik ben van mening dat je niet (alle) grammatica hoeft te kennen, is mijn ervaring. Zonder dat kun je een taal ook goed leren spreken en begrijpen. Ik ging daarna namelijk wel verder met Spaans, maar dan gewoon zelf! Zoals ik vroeger ook al met Duits deed door naar bijvoorbeeld Duitse musicals te gaan en veel Duits te lezen en schrijven. Mijn cijfers op school gingen toen ook echt omhoog en ik liep voor op de rest. Daardoor wist ik dat het goed was dit ook zo met Spaans te doen.

Inmiddels heb ik nu recent een online cursus Spaans gevonden die weer gebruik maakt van een heel andere methode. De focus ligt niet op grammatica, maar wel op het vloeiend leren spreken van de taal. Deze cursus wordt gegeven door iemand die in Spanje woont en ook echt Spaanse mensen om zich heen heeft. Ik heb gehele cursus gekocht (van basis tot vloeiend leren spreken), omdat ik zeker wil weten geen trucjes mis te lopen die ik nog niet ken. Hiervoor betaalde ik 467 euro (in de aanbieding). Dat staat gelijk aan 2 jaar Spaans bij de Volksuniversiteit. Dus een nette prijs. Ik betaalde dit van mijn cursussen spaarrekening, dus je zult deze uitgave niet terug vinden bij mijn maandelijkse uitgaven artikel.

Ik kocht deze cursus alvast zodat ik hier na mijn vakantie in mei meteen mee kan beginnen. En er staan nog meer cursussen op mijn verlanglijstje om te volgen. Zo lijkt een cursus Pinterest mij ook nog wel wat. Hierin leer je dan weer hoe je ervoor kunt zorgen dat je pins goed naar voren komen en voor kliks zorgen. Dit kan ik dan gebruiken om meer bezoekers naar mijn websites te krijgen.

Leestip: Online extra cursus-geld verdienen? Dat kan hier!

Staat er bij jou nog een cursus op je verlanglijstje die je graag wilt gaan doen? Wat zijn de kosten daarvoor? Welke cursussen heb jij in het verleden allemaal gevolgd?

Cursus uitgaven