De week van het geld 2021

De week van het geld 2021

14 maart 2021 0 Door Marìs

Het is alweer bijna zo ver; de week van het geld 2021. Van 22 tot en met 26 maart 2021.

De week van het geld 2021

De week van het geld 2021

Elk jaar heb je de week van het geld 2021 is een jaar wat raar is, maar de week van het geld gaat gewoon door. Van 22 t/m 26 maart is het weer zo ver. Dit geldt voor het volledige onderwijs. Er zijn dan extra lespakketten te bestellen voor alle groepen.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Verder bestaat er ook een speciale editie van Dagobert Duck, want dat is immers de rijkste eend die er bestaat. Dit jaar bestaat de week van het geld pas 10 jaar. Eigenlijk is dat best gek. Je leert op school verder niks over geld en in 1 weekje tijd moet je daar dan dingen over leren. Terwijl je in 1 week tijd zó weinig kunt leren over dit onderwerp. Maar alle beetjes helpen natuurlijk.

Toen ik nog op school zat, bestond er geen week van het geld en leerden we dus op school ook niks over geld. Erg jammer, want ik heb het altijd al interessant gevonden. En als ik op vroege leeftijd al wat meer over geld geleerd zou hebben, had ik er nu beter voor gestaan, omdat ik dan zeker weet dat ik al op eerdere leeftijd goed met geld zou zijn omgegaan. Maar beter laat dan nooit 😉 Dus het is goed dat het nu wel bestaat!

2021

Dit jaar wordt de week van het geld voor het eerst ook uitgebreid met lessen voor het voortgezet onderwijs en het mbo. Er worden vaak gastlessen gegeven door bankmedewerkers of medewerkers van verzekeraars. Dit jaar zijn er natuurlijk online gastlessen, in plaats van fysieke gastlessen. Het thema van 2021 is: Goed omgaan met geld is goud waard! Een mooi thema als je het mij vraagt, want dat is precies wat het is.

Enkele voorbeelden van lessen zijn; Nu voor later (dingen goed regelen), hoe leer je om zelf geld te verdienen? Hoe wordt je rijk? Schuldpreventie lessen. Voor de kleintjes bijvoorbeeld; euro schminken. Een geldzak, spaarvarken of droomkasteel op je gezicht. Wat doet reclame met je? Of een bordspel ‘omgaan met geld’. Maar ook vertellen ze je alles over wat je smartphone je kost. En voor de jongeren bijvoorbeeld; informeren over de verplichte zorgverzekering.

Website

Je kunt op de website van de week van het geld zien wat er allemaal wordt aangeboden, ik vind het oprecht jammer dat ik deze dingen zelf niet ook kan bekijken, want het lijkt me oprecht leuk. Ook al is het voor kinderen. Ik zou willen dat ik deze lessen gekregen had! Dan weet ik gewoon dat ik me daar elk jaar op verheugd zou hebben, want ik hield er altijd van als er mensen in de klas kwamen vertellen ergens over. Even het doorbreken van de standaard routine. Op geld.nl kun je ook info vinden over geld. Zo kun je er ook de laagste rentepercentages vinden, indien je toch ooit een lening moet afsluiten.

Leestip: Zo wordt geld vernietigd!

Wist jij dat de week van het geld dit jaar de 10e editie is?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.