2000 euro buffer sparen

2000 euro buffer sparen

15 februari 2021 51 Door Marìs

Vandaag heb ik het met jullie over 2000 euro buffer sparen. Momenteel staat er maar 1010 euro op mijn buffer. 1000 euro is een mooie start, maar meer is wel zo handig.

2000 euro buffer sparen

Vandaag heb ik het met jullie over 2000 euro buffer sparen. In het verleden heb ik al 2x eerder 1000 euro op mijn bufferrekening gehad en al 2x heb ik dat geld ook weer in zijn geheel opgemaakt omdat dat op dat moment nodig was. Wel heb ik zo dus kunnen zien dat ik 1000 euro erg weinig vond.

Leestip: Spijt van niet sparen!

Daarom heb ik besloten dat ik in 2021 ervoor wil zorgen dat mijn buffer op in elk geval 2000 euro komt te staan. Vorig jaar wilde ik mijn bufferrekening al flink aanvullen, maar toen kwam corona en kocht ik voor het eerst een eigen auto om naar mijn werk te kunnen blijven gaan. Mijn baan was op dat moment nog geen cruciaal beroep (inmiddels zijn we toegevoegd aan de lijst) dus officieel mocht ik niet met het ov. Maar belangrijk nog; ik voelde me daarbij niet prettig meer in het ov, dus kocht ik een eigen auto. Hier ben ik nog dagelijks heel dankbaar voor en blij mee, en het was oprecht een hele goede keuze voor mij om dit te doen.

Maar daardoor moest ik voor de zoveelste keer op nul beginnen. Inmiddels heb ik de eerst minimale grens die ik wilde halen al behaald. Namelijk 1000 euro op mijn bufferrekening. Maar nu ga ik voor nog een stapje erbij, namelijk 2000 euro op mijn bufferrekening. In januari spaarde ik 10 euro erbij en in februari is dat ook weer het plan. Maar vanaf maart wil ik het anders gaan doen.

Vanaf maart wil ik 100 per maand sparen voor de bufferrekening zodat hij eind dit jaar uitkomt op 2000 euro. 2020 om precies te zijn. Wat wel weer een grappig bedrag is, omdat dat staat voor het jaar waarin ik mijn buffer voor het laatst leeg haalde. Lekker symbolisch! Wanneer ik dan uiteindelijk eind dit jaar de 2020 euro bereikt heb, ben ik nog niet klaar. Want dan wil ik mijn buffer nog verder laten groeien.

Hoe ik het vanaf dat moment wilt gaan aanpakken weet ik nog niet precies. Misschien verander ik mijn maandbedrag op dat moment, maar misschien doe ik dat ook nog niet. Het eerste échte doel wat ik voor mijn buffer in gedachten heb is 5000 euro. Daar wil ik in stapjes naartoe gaan werken. Hoeveel stapjes dat zullen worden weet ik nu nog niet. Dat bekijk ik per jaar en per situatie waar ik op dat moment in zit. Maar met een koophuis en een eigen auto is 5000 euro een mooie start. Uiteindelijk wil ik er zo’n bedrag op zetten dat ik daar meerdere maanden mijn vaste lasten van kan betalen. Tenminste, dat is wat ik nu in mijn hoofd heb. Dit kan in de toekomst natuurlijk altijd veranderen. Behoeftes veranderen ten slotte constant in het leven.

Leestip: Waarom verschillende potjes?!

Wat voor doel heb jij voor ogen met je buffer? Wil je daar een bepaald aantal maanden je vaste lasten van kunnen betalen? Of wil je er echt alleen een noodbedrag op hebben staan om bijvoorbeeld apparatuur van te vervangen? Of nog iets anders?

2000 euro buffer sparen