Denk in mogelijkheden! Alles is mogelijk!

19 juli 2018 1 Door Marìs

Denk in mogelijkheden! Alles is mogelijk! Deze week heb ik het over denken in mogelijkheden, want alles is mogelijk!

Denk in mogelijkheden! Alles is mogelijk!

Denk in mogelijkheden! Alles is mogelijk! Zoals ze in het Engels zeggen Nothing is impossible, the word itself says i’m possible. Ofterwijl; niks is onmogelijk, het woord zelf zegt; ik ben mogelijk.
Of de Spanjaarden ’todo es posible en la medida que tú creas que es posible’. Alles is mogelijk, zo lang je er maar in gelooft. En daar ben ik het helemaal mee eens!

Ik schreef al eens een artikel over de Wet van de aantrekkingskracht. Wat je daar allemaal mee kunt bereiken. En ik geloof er ook echt in dat je hiermee bijna alles kunt bereiken wat je maar wilt. Zo lang je er maar in gelooft. Zelf heb ik gezien dat het werkt. Nog niet in overvloed, maar hey zo lang ben ik er ook nog niet mee bezig. En al doende leert men. Zo trek ik de laatste tijd namelijk echt veel extra inkomsten aan en daar ben ik ook en gigantisch blij mee en enorm dankbaar voor!

Dit kun jij dus ook doen. Lees even mijn artikel over hoe de wet van de aantrekkingskracht werkt en jij kunt dit ook gaan realiseren voor jezelf. De grootste verandering is dat je geld leuk moet gaan vinden. En je moet geloven dat het er in overvloed is en dat het niet op kan raken. Als je dat kunt, oefening baart kunst, dan ben je al een heel eind!

Wat je natuurlijk wel mee helpt is als je ook actie daarbij gaat ondernemen. Zo heb ik op mijn werk gevraagd of ik meer uren/ dagen mag werken, want ik moet er in oktober een half jaar uit, dus ik wil nog echt alles eruit halen wat erin zit. In de afgelopen 2 weken heb ik zo al 3 dagen extra mogen werken. Heerlijk! Daar ben ik echt dankbaar voor en er zullen er vast nog velen volgen!

Opruimen en weten wat je écht nodig hebt

Verder ruimde ik ook mijn huis eens goed op. De spullen die ik niet meer wilde verkocht ik, wat ook weer extra geld opleverde. Ik wil een beetje minimalistischer gaan leven. En niet op zo’n manier dat ik nou al mijn spullen in 1 keer weg doe. Maar ik kijk wel echt bewust naar dingen of ik ze gebruik en zo niet, dan gaan ze weg. Plus ik stel mezelf de vraag; zou ik ook zonder kunnen? Zo heb ik bijvoorbeeld in het verleden onwijs veel boeken gehad! Maar mijn moeder heeft ook onwijs veel boeken en wij vinden dezelfde schrijvers leuk. Waarom zouden we dan allebei dezelfde boeken in onze kast moeten hebben als we ook van elkaar kunnen lenen?

En waarom zou ik boeken in mijn bezit willen hebben, terwijl ik ze altijd maar 1x lees (als het een verhaal is)? Nergens voor nodig toch! Dan staan ze alleen maar te staan en neemt het ruimte in. Zonde! Ik kan ze ook gewoon lenen van de bieb. Ik heb zelf geen bieb abonnement, maar de vriend van mijn moeder wel. Dus ik kan zo mijn moeder ‘op pad sturen’ om boeken te halen die ik graag wil lezen. Zonder dat het mij ook maar 1 euro kost.

Zo had ik de laatste keer dat ik opruimde al 3 vuilniszakken vol en ik denk dat ik nog wel meer kan opruimen. Maar dat zie ik wel weer tijdens een volgende opruim sessie! Bij mij gaat dat altijd stukje bij beetje. Ook op deze manier is er weer meer mogelijk met geld.

Geld besparen

Ik was een maand geleden nog van plan om een boek te kopen die ik ook aan mijn moeder cadeau wil geven. Daarna dacht ik; ja ik lijk wel gek ook! Als ik nou gewoon dat boek voor mijn moeder koop en hem van haar leen om te lezen, dan is het ook gewoon prima! Dat bespaart mij alweer zeker 20 euro!

En wanneer je weet dat je niet zoveel nodig hebt, is er ook met geld weer veel meer mogelijk. Je hebt niet zoveel nodig, dus blijft er meer over. Daardoor kan ik uiteindelijk weer meer vrijheid creëren voor mezelf in de toekomst, omdat ik nu meer kan sparen.

Denk jij ook al in mogelijkheden? Of denk jij ook nog vaak ‘oh nee dat kan niet’!?