Eilandtips gevraagd

Eilandtips gevraagd

30 januari 2022 10 Door Marìs

Eilandtips gevraagd! Al heel lang wil ik gaan eilandhoppen op de Canarische eilanden. Recent begon ik met een lijstje van wat ik wil bezoeken op die eilanden.

Eilandtips gevraagd

Eilandtips gevraagd

Vandaag lezen jullie mijn artikel; Eilandtips gevraagd. Al heel lang heb ik de wens om ooit eens te gaan eilandhoppen op de Canarische eilanden. Want ik wil ze eigenlijk allemaal graag zien. Dus ga ik nu beginnen met uitzoeken wat mij dat allemaal gaat kosten en natuurlijk wat ik allemaal moet zien.

Leestip: Kansenpotje maken!

Nu ben ik natuurlijk vele keren op Gran Canaria geweest, maar zelfs daar heb ik nog niet alles gezien. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit bij El bufadero de La Garita geweest. Maar ook heb ik daar nog nooit een waterval gezien, terwijl er in bepaalde periodes meerdere watervallen te zien zijn op het eiland.

Naast Gran Canaria zijn er nog 7 andere eilanden die ik wil bezoeken. Waarvan 1 hele kleine die je wss in 1 dag gezien hebt. Op deze volgorde wil ik de eilanden bezoeken:

  1. La Palma
  2. El Hierro
  3. La Gomera
  4. Tenerife
  5. Lanzarote
  6. La Graciosa
  7. Fuerteventura
  8. Gran Canaria

Waarom deze volgorde?

Op La palma is ook prima te beginnen, en vanaf daar kun je mooi verder gaan. Omdat ik Gran Canaria niet wil overslaan staat die er ook bij. Want ik kan natuurlijk niet vlákbij mijn vriendinnen in de buurt zijn zonder ze te zien. Op dit moment is het mijn idee om dan ook wat langer op Gran Canaria te verblijven. Hoe lang dat gaat worden weet ik nu nog niet.

Nu jullie de bovenstaande eilanden waar ik heen ga gezien hebben, wil ik graag jullie tips! Wát moet ik zien op welk eiland? Ik weet namelijk dat er lezers zijn die wel eens op een van deze eilanden geweest zijn. Dus ik ben benieuwd wat jullie mij aanraden om daar te gaan bekijken! Het mogen toeristische plekken zijn, maar ook verborgen parels. Ik hou sowieso van mooie uitzichten! En van de bergen. Bijvoorbeeld El teide op Tenerife staat dus zeker op mijn lijstje.

Het budget?

Over het budget kan ik jullie nu nog niks vertellen. Dat heb ik gewoon nog niet. Wat wel vast staat is dat ik tijdens deze reis in goede hotels wil verblijven. Liefst met een kluisje en kleine koelkast op de kamer. Dus mocht je nog tips hebben voor hotels op een van de eilanden, zijn deze ook welkom! Behalve op Gran Canaria. Daar staat mijn logeeradres al vast. Omdat ik niet zelf wil koken en ontbijt en diner op mijn slaapplek wil kunnen nuttigen, is een andere accomodatiesoort geen optie. Tenzij zij ook ontbijt en diner bieden. Daarnaast is een goede wifi-verbinding essentieel!

Het zal flink wat duizendjes gaan kosten, maar dan heb ik naderhand wel héle mooie herinneringen én enorm veel materiaal om over te schrijven voor mijn reisblog. Tips voor restaurant met lekker eten zijn trouwens ook welkom! Want tussen de middag zullen wij op verschillende plekken eten. Daarom maak ik nu ook een begin met een lijst van dingen die ik wil bezoeken. Dan kan ik kijken hoe lang ik op elk eiland wil verblijven en waar en wat ik wil zien, en aan de hand daarvan een budget opstellen. Tussen een aantal eilanden gaan er ferry’s die vanuit Nederland al gemakkelijk te boeken zijn via Direct Ferries. Dit is een hele fijne site waar je ferry’s voor diverse landen kunt boeken. Lijkt me ideaal!

Als ik er zo over schrijf dan heb ik er echt onwijs veel zin in om alles te gaan uitzoeken. Als ik niet ver genoeg kom met uitzoeken terwijl ik nog bij de post werk, ga ik verder zodra mijn contract voorbij is. Wanneer ik dus meer weet over de kosten/ mijn budget en hoe lang ik weg blijf, schrijf ik daar een nieuw artikel over voor jullie.

Leestip: Hoeveel spaargeld heb jij?!

Welke tips hebben jullie voor mij? Wat moet ik zien? In welk hotel zou jij gaan slapen? In welke restaurants moet ik eten? Leuke plekken om te shoppen met plaatselijke kleinere winkels, niet die grote bekende winkels als Zara en dat soort ketens.

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Eilandtips gevraagd