Folders en geld besparen

Folders en geld besparen

15 januari 2022 10 Door Marìs

Gaan folders en geld besparen samen? Voor de een wel en voor de ander juist totaal niet. Hoe zit dat bij jou?

Folders en geld besparen

Folders en geld besparen

Gaan folders en geld besparen samen? Ik denk dat dit iets is dat per persoon verschilt. De een is namelijk heel gevoelig voor elke aanbieding, hoe klein ook. Ook als men het product überhaupt niet nodig heeft. De ander gebruikt het puur en alleen voor dingen die hij/ zij wél nodig heeft.

Leestip: Waarom ik rijk(er) wil worden!

Zelf kan ik mij totaal niet voorstellen dat mensen van alles willen kopen wat in een folder in de aanbieding is als je het niet nodig hebt, of normaal ook niet gebruikt. Daar zit voor mij geen enkele logica in. Ook kijk ik naar wat voor aanbieding het is. Sommige aanbiedingen stellen namelijk gewoon écht niks voor. Maar wanneer er een 1 + 1 gratis actie is, vind ik dat wel interessant. Mits ik het product gebruik én nodig heb natuurlijk 😉

Wat ik doe zodra ik folders ontvang is het volgende. Ik maak eerst een selectie van de folders, welke folders wil ik wel zien en welke interesseren mij niet. Degenen die mij niet interesseren gaan gelijk de papierbak in. Degenen die ik wel wil zien leg ik apart. Meestal neem ik dan tijdens een tv reclame eventjes de tijd om de folders door te bladeren.

Zodra er iets in de aanbieding is wat ik gebruik, kijk ik eerst of ik nog voorraad heb staan van dat product. Is er nog voldoende voorraad, laat ik de aanbieding voorbij gaan, want eigenlijk komt (bijna) alles regelmatig in de aanbieding. Heb ik wél het product wel in gebruik, kijk ik naar de aanbieding zelf. Krijg je maar 20 cent korting, dan wacht ik op een betere aanbieding van bijvoorbeeld 1 plus 1 gratis en dan sla ik ook meteen even goed in.

Eigenlijk komt het bij mij altijd wel zo uit dat rond het moment dat ik mijn voorraad wil aanvullen, er een goede aanbieding is. Soms niet meteen, maar dan wel 1 of 2 weken later. Ik let er dan ook extra op, of dat bewuste product ergens in de aanbieding is. Zo gebruik ik zelf de folders dus op een slimme manier, écht puur en alleen om mijn dingen die ik toch al zou kopen goedkoper te bemachtigen. Ik heb er ook totaal geen moeite mee om aanbiedingen aan mij voorbij te laten gaan. Want niks kopen is nog altijd goedkoper dan iets kopen.

Hoe ga jij met folders om? Bekijk jij ze? Of belanden ze bij jou direct in de papierbak omdat je de verleidingen anders niet kunt weerstaan? Welke keuzes maak jij hierin en waarom doe je dat op die manier? Daar ben ik wel heel benieuwd naar!

Leestip: Sparen om je droom te vervullen!

Gebruik jij folders? Of laat jij je teveel/ te snel verleiden en bekijk je ze daarom maar gewoon niet?

Folders en geld besparen