Sparen om je droom te vervullen

Sparen om je droom te vervullen

20 februari 2020 12 Door Marìs

Sparen om je droom te vervullen. Dromen kunnen geld kosten. Veel geld. Maar dat betekend niet meteen dat het altijd dromen moeten blijven. Met sparen kun je dromen vervullen!

Sparen om je droom te vervullen

Sparen om je droom te vervullen. Er zijn dromen die (veel) geld kosten. Vaak laten mensen het daarom gaan, maar dat is niet persé altijd nodig! Stel je wilt een wereldreis maken. En met de route die jij in je hoofd hebt gaat het je 10.000 euro kosten. Dan kun je zeggen; dat kan ik niet betalen. Het kan niet. Maar je kunt ook kijken wat ervoor nodig is om je droom wél waar te maken. Dit zal zeker niet mogelijk zijn van vandaag op morgen, maar wie zegt dat dat al zo snel moet kunnen!

Leestip: Beginnen met extra geld bijverdienen!

Stel je hebt dus 10.000 euro nodig om jouw droom waar te maken. Dan kun je gaan kijken naar wanneer je dit wilt verwezenlijken. Dit kan bijvoorbeeld zijn over 4 jaar. Dan is het heel gemakkelijk uit te rekenen dat dat betekend dat je per jaar dan dus 2500 euro moet sparen.  Dat zou betekenen dat je 208,333333 euro per maand zou moeten sparen. Of 1x per jaar een groot bedrag (zoals vakantiegeld of eindejaarsuitkering) weg moet zetten en daarnaast nog een bedrag per maand moet sparen.

Je kunt dan gaan bekijken hoeveel extra geld je per jaar binnen krijgt, dat zet je weg voor je doel en dan kun je uitrekenen wat je per maand nog moet sparen. Mocht dit maandbedrag nou niet haalbaar zijn. Dan kun je ook eens uitrekenen wat het kost als je je droom nog 1 jaartje verder vooruit schuift. Dan is het maandbedrag wat je moet sparen sowieso alweer een stukje omlaag gegaan en is het dus ook gemakkelijker te behalen.

Niks is onmogelijk, alleen moet je er wel je best voor wíllen doen. En maakt het iets uit als het wat langer duurt om je doel te bereiken? Ik denk dat je doel bereiken uiteindelijk belangrijker is dan hoe lang je daar precies over doet. Je kunt dan uiteindelijk wel heel trots zijn op jezelf omdat je je doel bereikt hebt én je droom hebt laten uitkomen. Dat mag je best voor jezelf over hebben!

Leestip: Zo kun jij ook 30.000 euro sparen!

Heb jij ook een droom die veel geld gaat kosten, maar die je wel wilt laten uitkomen? Over hoeveel jaar wil je dit bereikt hebben?