Geld en goed slapen

Geld en goed slapen

5 april 2021 2 Door Marìs

Vandaag heb ik het met jullie over geld en goed slapen. Want deze 2 dingen hangen vaak samen met elkaar. We kunnen er soms echt wakker van liggen met zijn allen.

Geld en goed slapen

Geld en goed slapen

Geld en goed slapen hangen samen met elkaar. Je kunt namelijk soms echt wakker liggen van of je wel genoeg geld hebt. Of van of je wel op tijd dat ene bedrag bij elkaar gespaard hebt. Maar je kunt ook wakker liggen als je heel blij bent, omdat je bijvoorbeeld geld gewonnen hebt.

Leestip: Keukengordijn besteld!

Je kunt dan liggen te fantaseren over wat je er allemaal mee gaat doen als het een groot bedrag is, maar ook over waar je het aan wilt besteden als het een wat kleiner bedrag is, waardoor je moet kiezen waarvoor je het gaat gebruiken. Dat kan ook zo zijn met vakantiegeld en een eindejaarsuitkering, of een bonus.

Wat ga je doen met extra geld zoals hierboven genoemde bedragen? Kun jij dat makkelijk beslissen en dan goed slapen? Of ben je juist iemand die er wakker van kan liggen, omdat je van alles ligt te bedenken aan mogelijkheden? Zelf ben ik beetje van allebei. Ik kan op zich heel goed bedenken wat ik ermee wil gaan doen, maar ook wakker liggen omdat ik dan nóg meer mogelijkheden bedenk wat ook nog zou kunnen. Of gewoon omdat ik enthousiast ben en er veel zin in heb om het te ontvangen en gebruiken. Alhoewel dat laatste niet zo heel vaak gebeurt bij mij.

Soms moet ik echt tegen mezelf zeggen; ok nu even dat denkhoofd uitzetten en lekker gaan slapen! Maar dat is soms lastig als je veel te kiezen hebt (over wat je met je geld gaat doen, of hoe je het gaat verdelen). Meestal zet ik dan meerdere mogelijkheden voor mezelf op papier. Dan is het uit mijn hoofd, kan ik ook niet meer vergeten welke plannen ik heb en dan slaap ik goed. Omdat ik het dan los kan laten.

Het lijkt me een heel stuk vervelender als je wakker ligt van schulden en hoe je die moet gaan aflossen. Kiezen wat je gaat doen met je geld is dan echt een heel stuk luxer en wekt ook lang niet zoveel stress op als het hebben van schulden. Het hebben van schulden kun je ook wat beter uit je hoofd zetten als je het gaat opschrijven. Schrijven helpt zo erg voor je hersenen om het malen te laten stoppen. Als je de bedragen opschrijft waar je iets mee moet, op wat voor manier dan ook, dan is je hoofd meteen een stuk leger en opgeruimder, is mijn ervaring. Helemaal in combinatie met een plan van aanpak. Want dat is stap 2. Stap 3 is het gaan uitvoeren.

Leestip: Op de schop!

Heb jij wel eens wakker gelegen van geld? En was dat een leuke reden of juist niet? Wat was jouw oplossing om het los te kunnen laten en beter te kunnen slapen?