Geld is belangrijk

Geld is belangrijk

2 november 2020 8 Door Marìs

Vandaag zeg ik Geld is belangrijk. Dat zeg ik, omdat het gewoon zo is. Je hebt het zo vaak nodig, je kunt niks zonder geld.

Geld is belangrijk

Geld is belangrijk

Geld is belangrijk en ik zal jullie uitgebreid vertellen waarom dat zo is. En waarom het goed is om zo te denken. Geld is wel degelijk heel belangrijk, want als je het niet hebt, kun je je rekeningen niet betalen. Het is belangrijk omdat je er dingen van kunt kopen die je nodig hebt, zoals kleding. Maar ook omdat je er leuke dingen van kunt betalen, zoals je autorit naar het bos om een wandeling te maken, of je vakantie met vriendinnen waardoor jullie een nog betere band krijgen.

Leestip: Sparen om je droom te vervullen!

Vaak willen mensen niet erkennen dat geld belangrijk is, ze zeggen dan; geld is toch helemaal niet belangrijk! Maar vaak zijn dat de mensen die zelf niet zoveel geld hebben, of zelfs geld te weinig. Als jouw partner, moeder of vriendin niet belangrijk was, dan zouden ze ook niet langer deel uitmaken van jouw leven. Zo werkt het ook met geld. Als jij het niet belangrijk vind, zal het ook geen deel uitmaken van jouw leven, maar juist uit je leven verdwijnen.

Zou je een huis hebben als het niet belangrijk was? Of een computer/ laptop/ telefoon? Nee, natuurlijk niet! Als het niet belangrijk was, dan had je het niet. Op dezelfde manier zul je, als je niet gelooft dat geld wel belangrijk is, dus ook geen geld hebben. Iedereen die zegt dat geld niet echt belangrijk is, heeft geen geld. Rijke mensen begrijpen de waarde van geld en daarom weten én zeggen zij dat geld belangrijk is.

Liefde en gezondheid is belangrijker..?

Arme(re) mensen zullen zeggen dat het niet zo belangrijk is als liefde, of gezondheid. Maar wat nou als ik je zeg; dat is allemaal even belangrijk. Het een sluit het ander niet uit. Het een is niet belangrijker dan het ander. Alles hangt met elkaar samen. Wellicht zul je zeggen; wat een stomme vergelijking. Maar het is net zo stom als vragen of je linkerarm of je rechterbeen belangrijker is. Die zijn ook beiden belangrijk en wil je ook niet missen.

Dus onthou goed; geld is enorm belangrijk in de gebieden waarin het werkt. En onbelangrijk in de gebieden waarin het niet werkt. Je kunt geen liefde kopen, dus is geld in de liefde ‘niet belangrijk’ maar je kunt ook niet dagelijks op je handen lopen, dus zijn je handen niet belangrijk als je wilt lopen. Maar dat wil niet zeggen dat ze dan meteen onbelangrijk of minder belangrijk zijn.

Met liefde en gezondheid kun je geen rekeningen betalen. Je kunt niet naar buiten gaan en zeggen; hier ik geef je wat liefde of ik geef wat gezondheid weg, dan bouw jij daarvoor wel een ziekenhuis toch? Zo werkt het niet. Ook kun je geen liefde op je rekening storten bij de bank. Ze zien je aan komen. ‘Ik wil graag wat liefde storten op mijn bankrekening’. Uhm ja, succes ermee. Misschien moet je naar een psycholoog gaan?

Het punt is nu wel duidelijk denk ik. Geld is gewoon net zo belangrijk als andere belangrijke dingen in het leven. Dus zeg nooit meer dat het níét belangrijk is, want dat is gewoon niet waar. Hóé belangrijk geld voor jou is, ligt eraan hoeveel waarde je daar zelf aan hecht. Maar ónbelangrijk is het zeker niet! Dat is een beperkende gedachte en dat gaat jou niet helpen om rijker te worden/ meer geld te krijgen.

Leestip: Hoe kun je productiever zijn in minder tijd!

Heb jij wel eens gezegd dat geld niet belangrijk is? Wees eerlijk! Ik wel. Maar daar ben ik inmiddels mee gestopt. Want ik leer graag hoe de rijke mensen denken en neem dat ook ter harte. Zo kan ik uiteindelijk veel meer doelen bereiken.

Geld is belangrijk