Hoe kun je productiever zijn in minder tijd

Hoe kun je productiever zijn in minder tijd

8 juli 2020 2 Door Marìs

Hoe kun je productiever zijn in minder tijd. Daarvoor geef ik jullie vandaag wat tips. Je kunt dit gebruiken voor bijvoorbeeld je blog of eigen bedrijf waardoor je meer geld kunt verdienen.

Hoe kun je productiever zijn in minder tijd

Hoe kun je productiever zijn in minder tijd

Hoe kun je productiever zijn in minder tijd. Iedereen kent het wel, het fenomeen tijd. Je hebt er eigenlijk altijd te weinig van, zo lijkt het. Maar wat nou als ik zeg dat je productiever kunt zijn in minder tijd? Je bereikt dus meer terwijl je minder gaat werken. Dat klinkt even lekker! En het is mogelijk.

Leestip: De wet van de aantrekkingskracht!

Ten eerste is het belangrijk dat je niet alles zelf wilt doen. Je moet dingen uit handen durven geven. Laat het mensen voor jou doen, of laat het een automatisch systeem voor jou doen. Sommige dingen hoef je ook helemaal niet zo vaak te doen, want ze kosten je dan alleen maar tijd.

Bijvoorbeeld je email. Stel gewoon een automatisch bericht op dat je bijvoorbeeld 1x per dag om een bepaalde tijd je email checkt. Ik noem maar wat om 12 uur tussen de middag. Als mensen dat bericht automatisch ontvangen wanneer ze jou mailen, dan weten ze direct waar ze aan toe zijn. Je kunt dit ook met je telefoon doen. Zo hou je ineens al veel tijd over waarin je dingen kunt doen die écht belangrijk zijn. Waar je dus geld mee verdient.

Zo bepaal je wat belangrijk is

Tim Ferriss heeft daar iets moois voor; stel je voor dat je op doktersadvies nog maar 2 uur per dag mag werken. Doe je dit niet, dan ga je dood, want je lichaam kan dat niet aan. Hoe zou je dat aanpakken? Maak dan eens een lijstje met wat dan belangrijke taken zijn. Kijk naar waarmee je het meeste geld verdient en laat bijvoorbeeld de kleinere opdrachtgevers waarvan je niet veel ontvangt vallen. Zo maak je plaats voor het grotere geld.

Daarna gaat hij nóg een stap verder en zegt wat als je nog maar 2 uur per week zou mogen werken? Zelf vind ik dat wat ver gaan, want 2 uur per week vind ik wel erg weinig. Maar niks in onmogelijk 😉

Ook zegt hij; als iemand een geweer op je hoofd houdt en je moet bedenken wat de 5 meest tijdverslindende taken zijn, wat zijn deze taken dan? Wat doe jij op een dag wat het meeste tijd kost? Net zoals de top 3 van taken die je alleen doet om de tijd te doden, om dingen uit te stellen. Wat zijn jouw excuus activiteiten? Zelf check ik mijn social media via de telefoon, en dan niet om te zien of ik een like ergens op gekregen heb, maar om te zien of anderen nog iets geplaatst hebben wat ik nog niet gezien heb. Grote onzin, want als ik dat alleen in de ochtend en avond zou doen, zie ik nog steeds hetzelfde resultaat; wat mensen geplaatst hebben. Alleen dan een paar uurtjes later. Nou en?

Tot slot nog een mooie vraag van Tim die je jezelf kunt stellen; stel dat dit de enige taak is die ik vandaag gedaan krijg, ben ik dan tevreden? Als het antwoord ‘ja’ is, ben je goed bezig! Zo niet, pak dan de taak eruit waarvan je dat gevoel wel krijgt!

Leestip: Hoe krijg ik mijn vaste lasten omlaag?

Wat doe jij op een dag wat het meeste tijd verslind wat niet persé op dat moment gedaan hoeft te worden? Check jij ook de hele dag door je mail? Ik wel!

Hoe kun je productiever zijn in minder tijd