Geld verdienen met je foto’s

19 september 2018 1 Door Marìs

Geld verdienen met je foto’s. Vorige week konden jullie mijn extra inkomsten van augustus 2018 zien. Deze week vertel ik jullie hoe je geld kunt verdienen met je foto’s. Ook als je geen professionele fotograaf bent.

Geld verdienen met je foto’s

Geld verdienen met je foto’s. Het is mogelijk! Je hoeft er geen professioneel fotograaf voor te zijn. Iedereen kan zijn/ haar foto’s verkopen via internet. Of zelfs via je smartphone. Er bestaat namelijk zoiets als stockfoto’s.

Dit zijn websites waar je je eigen foto’s kunt uploaden om te verkopen. Natuurlijk moeten je foto’s dan wel echt van goede kwaliteit zijn. Hoe beter de kwaliteit van je foto’s, hoe meer geld je ermee kunt verdienen.

Je moet dan je foto voorzien van een (unieke) naam, tags waarop de foto’s te vinden zijn en tot slot een categorie selecteren. Daarna staat je foto ‘in de wacht’ en gaat er een jury naar kijken of je foto wordt toegelaten. Je bent ze dus niet zo 1, 2, 3 online staan, maar moet er wel wat voor doen. De kans dat je foto’s worden afgekeurd is aanwezig. Helemaal wanneer je bijvoorbeeld als taal Nederlands ook gebruikt in je tags/ omschrijving. Dan zeggen ze dus sowieso al dat de taal geen zoekresultaten oplevert. Dus als je eraan begint, denk er dan aan om alles in het Engels te doen.

Op dit moment zijn er 3 apps die ik gebruik; Foap, Dreamstime Companion en Shutterstock Contributor. Foap is de makkelijkste in het toelaten van je foto’s, maar volgens mij ook de meest onbekende. Hier kun je ook elkaars foto’s beoordelen met 1 t/m 5 sterren en je kunt meedoen aan fotowedstrijden waar ook geld mee te verdienen valt. Dan staat er een bepaald onderwerp centraal.

Hoe goed alle apps zijn die ik gebruik kan ik jullie nog niet vertellen, omdat ik ze pas veel te kort gebruik daarvoor. Momenteel heb ik pas net 1 of 2 weken mijn foto’s geupload, waarbij er op Foap alles het langste staat. Bij de andere 2 moeten de foto’s van de ene app nog allemaal gekeurd worden en die van de andere app worden veelal steeds afgewezen, dus ik overweeg om met die app te stoppen als dat zo door gaat. Ik noem hierbij bewust nog even geen namen, omdat ik vind dat ik in zo’n korte tijd nog geen goed oordeel kan geven.

Verdien jij al geld met stockfoto’s en zo niet, lijkt het je wat om hier geld mee te verdienen?